Publicitat
Terrassa

Hi ha manca de seguretat al Centre?

Les llums d’alarma s’han encès en algunes zones del Centre amb brots d’incivisme i també de delinqüència que han provocat les queixes del veïnat. Alguns dels enquestats en aquesta secció de debat ciutadà opinen que la inseguretat és inherent als llocs amb tràfec nocturn i uns altres, i no es limita als voltants de la Rasa. Altres ciutadans asseguren sentir-se segurs i tranquils als carrers, però entenen que més presència policial dissuadiria a esvalotadors. Aquest factor clau en la seguretat ciutadana, la presència d’agents visibles als carrers, constitueix una de les demandes més reiterades entre els ciutadans.

rubén garcía andrés
Mecànic soldador, 37 anys

En el món de la nit sempre hi ha per tot arreu. Jo no sóc gaire de sortir per Terrassa, perquè em llevo molt aviat i, a més també treballo els dissabtes i els diumenges i llavors no tinc la possibilitat. Però quan he pogut sí que he vist mogudes per tot arreu, baralles i altres coses. Crec que s’hauria de reforçar una mica la zona del Centre perquè hi ha llocs per poder gaudir en societat. I què més que estar protegits, no?

encarna giménez varo
Jubilada, 63 anys

És a tota Terrassa on està creixent la inseguretat i cada vegada hi ha menys vigilància. No només és al Centre. Jo sóc de la Zona Esportiva i allà ho parlem amb les veïnes i pensem això i també tinc amigues a altres zones que parlem d’això mateix. I també notem molt incivisme. També es nota pels carrers, que estan molts descuidats i els que tenen animals haurien de tenir més cura, perquè està tot molt brut.

nelly bond verrar
Mestressa de casa, 61 anys

Crec que hi ha inseguretat sobretot quan vas a llocs públics com el Mercadal perquè hi ha gent que es comporta malament. M’agradaria que tot millorés pel benestar de tots, perquè el que és bo per mi, ho és per a tothom. Hi ha inseguretat a molts llocs, però, crec que en el Centre encara és pitjor.

oriol brusi batllori
Tècnic d’espectacles, 21 anys

Personalment, no m’hi he trobat. Jo sóc de Verges i estic a Terrassa entre setmana i vinc a treballar, i faig horari de matins i de tardes i no m’he adonat de res. A la zona on visc tampoc he notat que passin coses. No acostumo a sortir de nit i no he vist res de tot això.

florenci andreu delgado
Jubilat, 65 anys

Jo crec que hi ha seguretat i, de moment, no he tingut cap problema. Potser sí que hi ha gent que s’hi troba però penso que Terrassa és una ciutat segura. Per exemple, nosaltres vam tenir uns veïns que els nois s’estomacaven i vam trucar a la Policia Municipal i es van portar molt bé. El que sí que trobo insegur a la ciutat són els patinets, i l’altre dia li vaig dir a l’alcalde. A la ciutat hi ha gent de bon viure i de mal viure, des de sempre.

ester tura álvarez
Empresària, 45 anys

Jo no he vist cap incidència. Visc al Centre i fins ara no he vist cap problema. No em puc queixar. Sí que és veritat que fa una mica de por als vespres, a les nits. Han canviat la il·luminació i la que tenim ara no il·lumina. Al carrer de casa un llum funciona i tres no. Per la manca d’il·luminació, hi ha carrers que no hi passaries, però no perquè hagi passat res.

juan gálvez berenguer
Jubilat, 71 anys

Sobre aquest tema, els que es queixen tenen raó perquè tinc amistats que m’ho han comentat, que no hi ha molta seguretat. I alguna nit que he passat per aquí, hem vist baralles i algunes trifulgues. Ara tothom va a la seva i fan el que volen i la llei cada cop val menys. Crec que falta presència policial i el que fem és marxar cap a casa aviat per evitar problemes.

pedro garcía guerrero
Empresari, 26 anys

Crec que hi ha seguretat però depèn del dia i l’hora. El cap de setmana és diferent que entre setmana. La meva parella ha tingut algun problema, que l’han seguit i l’han assetjat i crec que falta policia, sobretot a les nits. Aquí es veu poc la policia i a on visc, en un any, només els he vist una vegada.

sílvia sugrañes ballbè
Infermera, 41 anys

Sí, em sento segura. Tampoc surto molt a la nit, perquè tinc nens petits i no he notat situacions preocupants. Sí que crec que hi ha zones, com unes escales a la Plaça Nova, on s’acumula gent i alguns joves fan una mica l’animal. Potser seria necessària més vigilància per a evitar algunes coses. Sí que es veu poca policia.

SALUT ROVIRA GONZÁLEZ
Empleada bancària, 45 anys

Crec que en aquesta ciutat a penes hi ha problemes de seguretat en aquest sentit. Al contrari. Tinc una filla adolescent i prefereixo que, quan surt, estigui en uns locals del Centre més o menys controlats que en un polígon. Em dóna més sensació de seguretat. Crec que Terrassa no és insegura, encara que calgui vigilar com en totes les ciutats.

sara bardulet arroyo
Enginyera, 40 anys

Em sento segura, però tampoc he vist cap acte vandàlic. No surto molt a la nit. No em sembla que Terrassa estigui en el “top” de seguretat, per les notícies que es coneixen, però tampoc que sigui la pitjor. Sí que crec que possiblement falta més presència policial als carrers. Em moc molt per Matadepera i allí han tingut tants problemes que s’ha vist a molta policia.

noemí acedo alonso
Professora, 37 anys

Surto a vegades de nit i, més que inseguretat, sí que s’aprecia molt xivarri provocat per grans grups de persones, per exemple pel carrer del Puig Novell. Això pot generar certa inseguretat. A la zona de bars de la Rasa sí he vist baralles a les dues o les tres de la matinada, a la sortida d’alguns locals. Possiblement amb més presència policial, que un cotxe patrulla passi per determinats llocs, es calmaria l’ambient.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top