Publicitat
Terrassa

La campanya del 8-M posa l’accent en la dona ecologista

La campanya municipal per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que és el pròxim 8 de març, posa l’accent en el binomi dona i ecologia. Dur com a lema "Ecofeminisme: No hi ha verd sense lila" i té com a imatge a una dona que sosté una planta al palmell de les mans. El cartell, premiat, és obra de l’alumne Ali El Moussaui, alumne de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa.

El programa commemoratiu d’enguany aplega més de 50 propostes, moltes de les quals estan relacionades amb la doble mirada (ecologia i feminisme) i amb l’objectiu de sensibilitzar a tota la ciutadania, especialment a la gent jove, que és la que té més possibilitat de treballar per millorar la sostenibilitat del planeta.

La campanya va ser presentada per l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín. Ballart va destacar que "amb aquest lema de l’ecofeminisme volen promoure una reflexió sobre la lluita pel planeta. És un tema de gran actualitat i de gran sensibilitat que mobilitza a gent jove".

Per la seva banda, la regidora Núria Marín, va afegir que "el tema del canvi climàtic i el medi ambient ha esdevingut una preocupació a tots els àmbits i per això ens ha semblat oportú posar el focus dins el feminisme. Cal prendre consciència de la importància de la igualtat de gènere en la lluita per protegir el planeta".

El programa ha estat elaborat des de la Comissió del 8 de Març, on estan representats els diversos sectors de la ciutadania implicats. Hi haurà, com sempre, un acte institucional que enguany serà una conferència titulada "Ecofeminisme: recompondre els llaços trencats amb la natura i entre les persones", a càrrec de Yayo Herero, antropòloga, enginyera agrícola, professora i activista. L’acte tindrà lloc el dia 5 de març a les 18.30 h, a l’Auditori Municipal. Durant el mateix es farà lliurament de premis del concurs de cartells i es podrà veure també l’exposició dels treballs presentats (22). L’acte es clourà amb la coreografia contemporània "Així sona el meu cos" interpretada per Lara Munín, alumna del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre. Altres propostes destacades són el descobriment de Quitèria Tarragó i Casellas, la primera regidora de Terrassa (dia 4 de març), el cinefòrum amb la pel·lícula "La mujer de la montaña" (16 de març) amb la participació en el col·loqui de Dones d’Aigua i de l’Assemblea Ecologista La Paparola; una nova jornada WSCITECH de Dones, Ciència i Tecnologia (27 de març al Vapor Universitari), i una altra jornada de dret del treball que tractarà la igualtat de gènere en les relacions laborals.

Noves activitats
El programa també acull diverses accions per la gent jove. A banda dels tallers en centres educatius, s’estrenen dues activitats. Una d’elles és "Mou el cul", una jornada sobre feminismes organitzada des de la gent jove i per la gent jove, on es parlarà de feminisme en plural i es faran tallers simultanis on s’abordarà el feminisme en altres contextos. La jornada tindrà lloc al centre cívic Francesc Macià de Sant Pere Nord. L’altre és "Impro-show ecofeminista", una obra de teatre a càrrec de la companyia Planeta Impro, que tracta de forma sorprenent, diuen, el sosteniment de la vida i l’emergència climàtica en clau feminista.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top