Publicitat
Terrassa

La demanda de Ferrocarrils creix un 5% durant el 2019 

El nombre de viatgers del metro de Terrassa continua augmentant any rere any. Durant el 2019, entre les cinc estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es van registrar quasi 4,6 milions d’usuaris, el que representa un 4,9% més que la demanda recollida durant el 2018. L’estació més freqüentada continua sent Terrassa Rambla, però la que més creix, de nou, és Vallparadís Universitat, un 8,2%.

FGC va presentar ahir el balanç de la seva activitat durant el 2019. Les dades, un cop més, mostren com el servei no para de créixer, any rere any. La línia que dóna servei a Terrassa va registrar un total de 4.573.346 passatgers, un 4,9% més que el 2018. En nombres absoluts, suposa 212.823 viatgers més, ja que el 2018, la línia de Terrassa va tancar amb 4,4 milions de passatgers. Tot i que la demanda ha crescut, ho ha fet menys que el 2018, quan els viatgers de Ferrocarrils van augmentar un 6,1%, el que es va traduir en 250 mil passatgers més.

Segons l’estadística de 2019, Terrassa Rambla repeteix com la parada amb més usuaris. Dels 4,6 milions de viatgers, 1,7 pràcticament fan ús del servei des d’aquesta estació. Són 41.500 més que un any enrera, el que suposa un augment de demanda del 2,5%.

El major creixement
Seguida de Terrassa Rambla, apareix novament l’estació Vallparadís Universitat, amb 1,2 milions de viatgers. Aquesta és la parada on més va augmentar la demanda. El creixement es xifra en un 8,2% l’any passat, quan hi van passar per les seves andanes 89.359 persones més que el 2018.

Terrassa Estació del Nord, on està l’intercanviador amb Rodalies, és la tercera parada amb més validacions: 731.956. La seva utilització ha estat molt intensa al llarg del 2019, ja que va ha guanyat un 5,8% més d’usuaris -la segona millor dada percentual de la ciutat-, que es tradueix en 40.185 usuaris més. A continuació, se situa Terrassa Nacions Unides, la parada ubicada més al nord de la ciutat. Va acollir 560 mil passatgers, el que significa un creixement de la demanda del 5,3% més o 28.250 viatgers més.

Per últim, l’estació amb menys usuaris, però que, igual que les altres quatre tampoc no para de créixer, és la de Les Fonts. Entre gener i desembre de 2019 es van comptabilitzar 423.774 viatgers, un 3,3% més que l’any 2018, quan els usuaris van ser 410 mil.

El creixement de la línia de Terrassa està en consonància amb el que succeïx en la resta de línies metropolitanes. Concretament, la línia Barcelona-Vallès, on s’integra la S1 Terrassa-Barcelona, va registrar 66,3 milions de viatgers. Les dades reflecteixen un creixement interanual del 3,5%.

La línia compta amb 32 trens en hores punta. Els plans de Ferrocarrils contemplen incorporar 15 nous trens l’any vinent per ampliar el servei. La capacitat actual de la línia és de 70 milions de viatgers. Amb l’actuació prevista, s’espera incrementar l’aforament en 30 milions de viatgers i que, per tant, tingui capacitat per transportar 100 milions de viatgers.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top