Publicitat
Terrassa

Endesa inverteix 1,3 milions a automatitzar la xarxa elèctrica

Endesa, en línia amb el seu Gran Pla de Qualitat i amb la voluntat de preparar la xarxa elèctrica pel futur, ha instal·lat durant el 2019 un total de 72 telecomandaments en centres de transformació del Vallès Occidental (Terrassa és un dels municipis beneficiat), amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei a la comarca. Els nous dispositius, que han suposat una inversió de 1,3 milions d’euros, permeten reduir en un 20% el temps d’interrupció del subministrament en cas d’incidències.

Aquests sistemes de control remot permeten realitzar maniobres d’operació a distància. Així, des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es pot accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs.

El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions, que en el cas del Vallès Occidental són més de 207.000 de forma directa i, indirectament, tota la comarca.

En aquesta fase, els nous 72 equips telecomandats s’han instal·lat als municipis de Badia del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixach, Palau de Plegamans, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant l’automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o “smart grids”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top