Publicitat
Terrassa

Josep Rull sortirà en breu de la presó per treballar a Mútua

La junta de tractament de la presó de Lledoners va acordar ahir aplicar l’article 100.2 del reglament penitenciari a l’exconseller Josep Rull, que podrà sortir en breu de la presó unes hores al dia per treballar. Es confirmava així el que es presumia des de feia setmanes, sobretot després de l’entrevista que Rull va concedir dimecres a RAC1. El polític egarenc treballarà a MútuaTerrassa. La junta va acordar aplicar el mateix article a Jordi Turull.

Segons va informar ahir la conselleria de Justícia i va recollir l’agència EFE, l’aplicació de l’article 100.2, que pot ser immediata, encara que requereix de la posterior autorització de la jutge de vigilància penitenciària, permetrà Turull i Rull romandre de dilluns a divendres dotze hores al dia fora de la presó per treballar. D’aquesta manera, els nou presos del "procés" ja poden sortir unes hores al dia per treballar, fer voluntariat o tenir cura de familiars, gràcies a l’aplicació del citat article, que la Fiscalia veu com un tercer grau encobert.

El Ministeri Públic ha recorregut contra l’aplicació d’aquesta flexibilitat en el règim penitenciari al líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart (que ja ha estat avalat per la jutge) i també en el cas de l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i dels exconsellers Joaquim Forn i Dolors Bassa.

El primer pres del "procés" en sortir de presó va ser Jordi Cuixart, el 13 de febrer, per treballar a la seva empresa i exercir voluntariat, amb un permís de nou hores i mitja, cinc dies a la setmana, entre dilluns a divendres. Precisament, la jutge de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya va rebutjar ahir el recurs de la Fiscalia i va avalar l’aplicació de l’article a Cuixart, en concloure que presenta un risc de reincidència baix, si bé insta el centre a comunicar-li setmanalment la valoració de l’evolució.

A Cuixart li van seguir, el 17 de febrer, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, amb un permís de nou hores al dia durant tres dies a la setmana per cuidar la seva mare, i l’exconsellera Dolors Bassa, també per tenir cura d’un familiar d’edat avançada.

La resta
Posteriorment, va ser l’exconseller d’Interior Joaquim Forn qui el 20 de febrer va sortir per primera vegada per treballar de dilluns a divendres, dotze hores i mitja cada dia, a la productora Mediapro. Després, Jordi Sànchez, que el 25 de febrer va començar les seves tasques de voluntariat a una fundació de Barcelona, amb un permís d’onze hores al dia, tres dies a la setmana.

El següent va ser Raül Romeva el 2 de març per treballar a una associació privada tres dies a la setmana. L’últim dels presos en sortir ha estat fins al moment Oriol Junqueras, que ho va fer per primera vegada dimarts passat per treballar sis hores, tres dies, com a docent a la Universitat de Vic. Els propers seran Rull i Turull.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top