Publicitat
Terrassa

El govern decidirà si demanda a Astasa un cop acabin les obres

El govern local encara no té decidit si pleitejarà contra Astasa, l’empresa que ha gestionat el pàrquing del portal de Sant Roc, pels costos de les obres que està executant per assegurar la coberta de l’aparcament, que estava al límit de la seva capacitat quan es va decidir tancar-lo. L’àrea de Territori vol esperar que acabin els treballs, cap a finals de mes, per prendre una decisió.

L’Ajuntament va tancar el pàrquing l’1 d’agost del 2019 per les mancances de seguretat que presentava l’equipament, construït per Astasa durant el 1971 i 1972 i gestionat per la mateixa empresa des de llavors. La concessió, que era de 50 anys (fins al 2022) es va interrompre l’estiu passat davant la debilitat estructural de la llosa superior de l’aparcament. L’Ajuntament va resoldre anticipadament la concessió per recuperar la possessió de l’espai (que no la propietat, que sempre havia estat de la ciutat) i escometre les obres necessàries. En un primer expedient, el bipartit eximia a Astasa de qualsevol responsabilitat sobre l’estat present o futur de l’aparcament. El document va despertar dures crítiques des de l’oposició, que entenia que era desfavorable pels interessos de l’Ajuntament. Finalment, en l’expedient de resolució anticipada aprovat el desembre, el Consistori deixa oberta la possibilitat d’actuar contra Astasa si de les actuacions sobre l’estat de l’aparcament "es dedueix alguna responsabilitat imputable a Astasa".

Segons expliquen des de Territori, la voluntat és que els serveis jurídics municipals avaluïn si procedeix interposar una demanda contra Astasa pels problemes estructurals que presenta l’edifici. La directora de l’àrea de Serveis Territorials i Seguretat, Emília Andreu, explica que la decisió es prendrà un cop acabin les obres i se sàpiga el seu cost final. Hi ha un càlcul estimat que ascendeix a mig milió d’euros. "Haurem de dirimir-puntualitza- si la responsabilitat sobre l’estat de l’aparcament és de l’empresa, de l’Ajuntament o d’ambdues parts". Andreu assegura que en aquest tipus de contracte, que data de 1972, s’ha d’analitzar molt bé quina és la responsabilitat de cada part en el manteniment de l’equipament al llarg d’aquests 48 anys.

Dues demandes d’Astasa
De moment, l’Ajuntament el que sí que té sobre la taula són dues demandes interposades per la concessionària. Astasa va entrar fa mesos dos recursos contenciosos administratius contra el Consistori.

Per una banda, l’empresa considera que ella no s’hauria d’haver fet càrrec de pagar els 97 puntals que es van haver de col·locar a l’aparcament el febrer de l’any passat. En la segona demanda, Astasa atribueix la responsabilitat sobre l’estat del pàrquing a l’Ajuntament, ja que arguments que els problemes són estructurals i que el responsable d’aprovar el projecte constructiu (redactat per l’empresa) va ser el ple municipal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top