Publicitat
Terrassa

L’Ajuntament s’apunta a l’FP Dual en Educació Infantil

La Formació Professional FP Dual (formació que es fa amb la col·laboració de l’empresa) a Terrassa ha deixat de ser un territori limitat a les empreses privades. L’Ajuntament de Terrassa ha anunciat que s’incorpora a la xarxa i que ho farà amb la família d’estudis d’Educació Infantil lligats professionalment a les educadores i educadores de les Escoles Bressol municipals.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, va explicar ahir la nova iniciativa que "expressa el compromís del nou govern per treballar a favor de l’èxit educatiu i ens sembla molt interessant començar l’experiència formativa- laboral per aquest àmbit de l’escola bressol". Cal dir que la xarxa municipal 0-3 aplega més d’un centenar de llocs de treball i, per tant, s’obre una via als nous graduats.

La nova acció implica directament a la regidoria, que gestiona les 11 Escoles Bressol municipals, amb l’Institut (INS) Montserrat Roig. Aquest centre de secundària situat al carrer de Cervantes amb Passeig de les Lletres és el referent, a la ciutat, en aquest cicle d’estudis en regim públic. Actualment, té quasi un centenar d’alumnes (en concret, 88) i sempre ha registrat una gran demanda. Ciurana va donar la notícia després de la reunió de treball que van mantenir al mateix centre amb el president del Consell Català de l’FP, Fabian Mohedano, el director general de l’FP Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Joan Lluís Espinós; i la directora general del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret. La trobada, que també va comptar amb l’equip directiu del Montserrat Roig, va ser molt celebrada pels agents de les administracions. Així, Mohedano va manifestar que "l’anunci que l’Ajuntament s’impliqui amb la FP Dual a través dels estudis d’Educació Infantil i la xarxa d’Escoles Bressol municipal és una notícia excel·lent".

Facilitar les eines
El president del Consell Català de l’FP va afegir que "la Generalitat es compromet a facilitar totes les eines perquè totes les iniciatives d’FP vagin en la mateixa direcció i no siguin aïllades. Hem d’aconseguir que l’FP tingui un sentit unitari com el sistema universitari".

La implicació de l’Ajuntament amb l’FP Dual no és l’única novetat en aquest àmbit d’estudis. La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, també va avançar que s’implanta una fira d’orientació formativa i professional, que es dirà "Terrassa, Tria Futur" pels dies 28 i 29 d’abril al Recinte Firal de Terrassa. Aquesta fira pren la forma gairebé d’un gran saló d’ensenyament dedicat a l’FP. Hi haurà informació de tota l’oferta d’estudis, assessorament i xerrades. I, a més, hi haurà temes destacats que es presentaran en forma de conferència-col·loqui a la Biblioteca Central de Terrassa (BCT) i al Casal Cívic de Sant Pere. En aquests espais, per exemple, es parlarà de la mobilitat pels estudiants d’FP, un programa que està en marxa però que costa molt que hi hagi molta demanda. L’INS Montserrat Roig també hi té força experiència en aquest apartat.

Mohedano, que també es va felicitar per la nova fira formativa i professional al Recinte Firal, va elogiar la feina de Terrassa. "Aquí vau ser pioners en crear un consell amb tots els sectors a favor de l’FP. Terrassa és el quilòmetre 0 i ha funcionat bé i a més els centres educatius que fan FP tenen bona salut. I és que l’FP necessita la corresponsabilitat de tothom, d’encaixar l’oferta i la demanda i d’integrar als joves però també als i les majors de quaranta-cinc anys a l’atur.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top