Publicitat
Terrassa

Centenars d’egarencs reben amb crits de “llibertat” Josep Rull

He arribat a Terrassa lliure d’esperit, però encara condemnat per permetre l’expressió pacífica i democràtica de tot un poble”. Amb aquestes paraules agraia ahir Josep Rull a twitter l’escalf als centenars de persones que el van rebre a primera hora del matí a la seva arribada a Terrassa. L’exconseller va viure ahir la seva primera jornada de treball fora de la presó de Lledoners, després que la junta de tractament penitenciària li autoritzés la setmana passada cinc jornades de feina setmanals en aplicació de l’article 100.2.

Josep Rull va sortir de Lledoners després de les 8 del matí en direcció a Terrassa, en un viatge que va fer en vehicle privat amb la seva esposa, la regidora de JxCAT Meritxell Lluís. El polític va ser rebut en arribar a la ciutat per l’actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

A la plaça del Doctor Robert, centenars de persones van saludar a Josep Rull amb crits de “llibertat”. Amics, companys de partit, familiars i ciutadans es van desplaçar a les proximitats de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa per poder saludar personalment al polític empresonat per l’1-O, en la seva primera sortida al carrer des de la condemna del Suprem.

En el desplaçament des del pàrquing fins a la seu corporativa de Mútua, l’exconseller va saludar personalment alguns dels congregats, molts dels quals van omplir les xarxes socials de les imatges de la Tornada de Josep Rull a la seva ciutat.

Esteve Picola, director general de MútuaTerrassa, va acompanyar personalment a Josep Rull fins al número 39 del carrer de Sant Antoni, on va ser rebut per Jordi Parera, president de l’entitat.

Rull desenvoluparà de dilluns a divendres tasques d’assessoria legal a Mútua Terrassa, concretament en àmbits relacionats amb l’economia circular i l’eficiència energètica i la sostenibilitat. L’exconseller combinarà aquesta tasca professional amb un servei de voluntariat.

Avui Josep Rull tornarà a Terrassa, destí laboral també de l’exconseller Jordi Turull, que aquest matí viurà la seva primera jornada laboral fora de la presó. Treballarà al despatx Badia Advocats, a la Plaça Vella, on exercirà de responsable de l’àrea de dret públic.

Josep Rull i Jordi Turull són els darrers presos condemnats per l’1-O en abandonar la presó en aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari. El primer pres del “procés” en sortir va ser Jordi Cuixart, que el passat 13 de febrer abandonar temporalment Lledoners per reincorporar-se a la seva empresa i exercir també un voluntariat. A Cuixart el van seguir Carme Forcadell, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Raül Romeva i Oriol Junqueras, que treballa com a docent a la Universitat de Vic.

Jordi Turull arribarà avui al voltant de les 9 del matí a la Plaça Vella per incorporar-se al despatx jurídic. Com en el cas de Josep Rull, la junta de tractament ha resolt permetre-li sortides setmanals de dotze hores diàries, de dilluns a divendres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top