Publicitat
Terrassa

Prodis i el sociòleg Joan Estruch rebran la Creu de Sant Jordi

Pro Discapacitats Fundació Privada Terrassenca (Prodis) i el sociòleg Joan Estruch han estat guardonats per la Generalitat amb la Creu de Sant Jordi 2020. El Govern va fer públic ahir dimarts les trenta personalitats i les quinze entitats guardonades per la seva contribució destacada a Catalunya en la defensa de la identitat en els àmbits cívic i cultural.

Prodis és una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre destinada a l’assistència i la promoció integral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral. 420 persones formen l’equip de professionals i voluntàries que treballen a l’entitat, 108 persones ateses en l’àmbit ocupacional, 103 en l’àmbit laboral, 97 a les llars i amb catorze persones tutelades.

"És un orgull rebre la Creu de Sant Jordi -comentava ahir Tere Julià, directora de l’àrea ocupacional de Prodis-. És un reconeixement a seixanta anys de feina". Julià va recordar ahir que el projecte Prodis va néixer el 1960 de la mà de les famílies per donar resposta a una necessitat no coberta en aquell moment. "Ara la Creu de Sant Jordi la recollirem nosaltres, però en realitat és un reconeixement a la tasca feta per totes les persones que han participat del projecte des del seu inici". Ahir a Prodis estaven "tremolant" en rebre la notícia, que suposa, diuen, un doble motiu de celebració l’any del seu seixanta aniversari. Un per les sis dècades de treball intens i un segon pel premi institucional a la seva tasca.

Per la seva banda, el sociòleg terrassenc Joan Estruch i Gibert ha estat guardonat "per la seva contribució a la construcció d’una sociologia de la religió a Catalunya, feta amb rigor científic i oberta als corrents internacionals, que ha transmès amb mestratge en la docència i en una nombrosa producció assagística i de traduccions al català d’obres clàssiques de la temàtica", indica una nota informativa dels premis.

Entre els guardonats també hi ha l’artista Miquel Barceló, l’actriu Imma Colomer, la coreògrafa Sol Picó, els germans Roca, Pallassos Sense Fronteres, la pilot de motos Laia Sanz i els pares de Guillem Agulló. El guardó també recau sobre l’economista Jordi Galí, el dirigent esportiu Pere Miró, la dissenyadora Míriam Ponsa i l’Economuseu de les Valls d’Àneu.

Altres guardonats
El Govern reconeix també amb la Creu de Sant Jordi a les entitats en forma de placa. Juntament amb Prodis, reben el guardó Aire Nou de Bao, pels seus vint-i-cinc anys de promoció de la llengua i la cultura catalanes al Rosselló; l’Associació Recvll Blanes pel centenari de la revista i la creació dels premis literaris; les Aules d’extensió universitària per a la gent gran de la UB; la Banda Municipal de Música d’Alcanar pels seus 175 anys; l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu; la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya; la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró; la Fundació Sanitària Sant Pere Claver; l’Associació Cultural del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre; la Fundació Privada Hospital de Campdevànol, l’Orfeó Nova Solsona; i el Taller Àuria.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top