Publicitat
Terrassa

De les sis persones que han donat positiu, quatre són sanitaris

L’avanç del coronavirus a la ciutat de Terrassa va castigar ahir de manera especial al Consorci Sanitari de Terrassa. Tres professionals de la salut del CAP Sant Llàtzer van donar positiu per la infecció. La mateixa jornada es confirmava que un metge de l’Hospital de Terrassa havia contret la malaltia.

Els quatre casos nous de coronavirus, tots ells professionals de la salut, eleven a cinc la xifra de malalts pel Covid-19 al Consorci Sanitari de Terrassa. Fa una setmana va ingressar un home a l’Hospital amb positiu per la infecció i ahir continuava a planta en situació “evolució de la malaltia”, segons fons del centre.

Als cinc casos tractats al Consorci Sanitari cal sumar un positiu més confirmat ahir per Mútua Terrassa. És tracta d’un pacient de la Fundació Assistencial Mútua Terrassa, on hi ha quatre professionals aïllats a casa en prevenció per contacte. Cap d’ells positiu.

Metges i infermeres confinats
La detecció de tres casos de coronavirus al CAP Sant Llàtzer va obligar ahir a prendre mesures de prevenció per evitar en la mesura del possible el contagi de la infecció. Setze professionals del centre van deixar el seu lloc de treball i van marxar cap a casa, on compliran els protocols d’aïllament mentre es confirma o es descarta la infecció.

La xifra de personal del CST en quarantena pot créixer les hores vinents amb la incorporació dels professionals de la medicina i de la infermeria del CST que han estat en contacte amb el personal del CAP Sant Llàtzer infectat. En paral·lel, també ha esta confinat l’equip del metge ja diagnosticat de l’Hospital de Terrassa.

Les baixes a l’Hospital de Terrassa i al CAP Sant Llàtzer van obligar ahir a activar els protocols de trucades als pacients que tenien visites previstes amb els professionals afectats per reprogramar-les. Des del Consorci Sanitari van informar que “tant l’activitat del CAP Sant Llàtzer com la de l’Hospital continuen amb normalitat”.

Filtre a la porta
La situació, però, era visiblement excepcional al CAP Sant Llàtzer. Era com una frontera d’emergència sanitària. El centre va col·locar ahir una taula en el vestíbul per a garbellar als qui entressin en l’ambulatori. Les circumstàncies obligaven constituir aquesta “frontera”, amb tres infermeres protegides amb màscares que preguntaven als usuaris a on anaven. A alguns els instaven a fregar-se les mans amb el líquid que tenien allà mateix, sobre la taula, per a l’ocasió.

On va? A tal consulta, tinc hora programada. Entesos, passi. Calia aprofitar, perquè la setmana que ve les restriccions seran més severes, va escoltar María, una usuària, abans de passar la taula de sedàs. Una dona amb el seu fill, un nen d’uns nou anys, sortia del CAP, tots dos protegits amb mascaretes que van deixar en la primera paperera a la sortida del centre.

Un treballador, també protegit, atenia usuaris en el taulell, mentre desenes de persones entraven i sortien de l’ambulatori amb normalitat aparent. Una infermera marxava. Abans d’abandonar el centre, se li va veure agarrar el pot i fregar-se les mans amb el seu contingut.

Salut limita les visites
Ahir, la directora de l’Àrea d’Assistència del CatSalut Xènia Acebes va presentar una sèrie de mesures encaminades a protegir els professionals sanitaris, els què estan més exposats a la propagació del virus, i reorganitzar l’atenció assistencial.

Entre les mesures recomanades als centres d’atenció primària hi ha el foment de les atencions no presencials, posar nova data a les proves amb risc de contagi com espirometries, obturacions dentals, i flexibilitzar les agendes per donar cobertura a la demanda no programada que pugui generar la pandèmia del coronavirus.

Xènia Acebes també va proposar limitar el nombre de persones que acompanyen a les persones que es fan proves mèdiques o bé estan ingressades.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top