Publicitat
Terrassa

El rock entra a les aules

La música moderna ha entrat a la secundària i amb voluntat de quedar-se. Uns 76 alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’Institut Jaume Cabré de Sant Pere Nord van mostrar el dimarts com és una classe de cultura musical i, en concret, de rock. Els joves i les joves, de la mà del seu professorat, es van penjar la guitarra elèctrica a l’espatlla, entre altres instruments, i van interpretar les primeres notes.

"Estic aprenent molt, és molt divertit", va dir la Nela, de 1r d’ESO. "Jo estudio piano a casa amb professora particular i això de la música moderna és diferent. Però m’agrada perquè aprenem i toquem junts i fa que la feina sigui més de conjunt", va afegir. Dereck, al seu costat, va expressar que "estic molt sorprès per la iniciativa; està molt bé. A mi m’agrada molt la bateria", va comentar.

Un regal de reis
La classe de rock forma part del programa Rock’in de les Cases de la Música que hi ha a Catalunya, una d’elles a Terrassa. L’entitat va oferir la proposta a l’Ajuntament i aquest va decidir que el volia posar en pràctica i, finalment, l’Institut Jaume Cabré, creat fa dos anys, va acceptar la invitació. "Va ser un regal de Reis. L’escola de música ha entrat al centre amb 4 aules plenes d’instruments, teclats i ordinadors", va dir Maribel Tarrés, directora de l’institut.

El programa ja té una mica de recorregut i ahir va ser motiu de visita per part d’una comitiva de l’Ajuntament encapçalada per la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, acompanyada de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i del regidor de Serveis Socials, Noel Duque. També hi era Núria Segovia, directora de la Casa de la Música i Maribel Tarrés, directora del centre de secundària.

Ciurana va remarcar la importància de la iniciativa. "Aquest programa pilot és rellevant perquè és la primera vegada que es fa a Terrassa i perquè implica a tres regidories. Té a veure amb l’educació artística a dins dels centres i volem que aquesta tingui un nivell d’excel·lència". Ciurana també va afegir que s’havia optat pel rock perquè "també està bé ampliar el ventall de gèneres de cultura musical i perquè tenim molts bons professors a l’Escola de Música-Conservatori".

Boladeras i Duque van coincidir amb la seva companya d’equip de govern. "És important que tots els nens i nenes puguin tenir una cultura artística de qualitat, tant de música com de teatre i dansa…", va dir la regidora de Cultura. Duque també va insistir que tothom ha de tenir l’oportunitat de formar-se. El programa del Rock’in és finançat en part per Serveis Socials. El pressupost suma uns 17 mil euros per instruments i pedagogia. A banda, l’Ajuntament també ha cedit 28 ordinadors i professorat de l’Escola Municipal de Música-Conservatori Professional.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top