Publicitat
Terrassa

Dos contagis nous a Mútua eleven a vuit la xifra d’infectats

Mútua Mútua Terrassa confirma que dos pacients han donat positiu en coronavirus, el que eleva fins a vuit la xifra de persones infectades a la ciutat. Les anàlisis van confirmar ahir que dos usuaris del centre a Terrassa s’havien contagiat.

En paral·lel, a Mútua es van donar ahir els dos primers casos de professionals infectats. Tots dos treballen en assistència primària, un al CAP de Sant Cugat del Vallès i un altre al CAP d’Olesa de Montserrat. Aquests dos nous infectats eleven a cinc les persones amb coronavirus que ahir és tractaven al grup Mútua. Als dos pacients de Terrassa i els dos professionals de la comarca se suma l’usuari de la Fundació Assistencial Mútua amb coronavirus que continua ingressat.

La detecció d’aquest cas va comportar l’aïllament inicial de quatre professionals en prevenció per contacte, cap d’ells positius. Els nous casos detectats ahir han obligat a mantenir confinats de manera preventiva a casa a 23 professionals més de primària i cinc del servei d’urgències, informen des de Mútua Terrassa.

Pel que fa al Consorci Sanitari de Terrassa, ahir es va viure una jornada de relativa calma, després que dimecres es confirmés la infecció de tres professionals del CAP Sant Llàtzer i d’un metge de l’Hospital de Terrassa.

En cap d’aquests casos ha estat necessari l’ingrés hospitalari. Els professionals és troben en situació d’aïllament a casa. En aquest moment un únic pacient roman ingressat per coronavirus a l’Hospital de Terrassa des de fa més d’una setmana. Des del Consorci Sanitari confirmen que aquesta persona infectada evoluciona “al ritme que marca la malaltia”.

Serenor al Cap Sant Llàtzer
Al CAP de Sant Llàtzer ahir no es va alterar la situació inicial, un cop detectar els tres positius i aïllat el seu entorn immediat. Les consultes afectades per les baixes han estat reprogramades i tant les consultes no afectades com els serveis de pediatria i l’atenció continuada van funcionar amb normalitat.

El centre manté el clivatge d’accés al centre de primària, on es comprova si els pacients presenten una clínica determinada que aconselli prioritzar. En cas contrari, es reprograma la visita o bé se’ls atén telefònicament.

El Consorci Sanitari va aplicar ahir les directrius autonòmiques en els seus serveis sociosanitaris. A la Llar Residencial Sant Llàtzer es van restringir les visites en compliment de la directriu d’Afers socials i Treball. A l’Hospital Sant Llàtzer es van restringir les visites a un acompanyant per malalt. L’accés a persones amb patologies respiratòries està restringit.

El Consorci Sanitari manté activat el seu pla de contingència. El Servei de Salut Laboral del CST ha estat l’encarregat, amb una tasca ingent, de fer les analítiques del personal afectat, analitzar la traçabilitat dels contagis i la xarxa de relacions prèvia als aïllaments.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top