Publicitat
Terrassa

38 ingressatsi nou a l’UCI

La xifra de persones infectades per coronavirus que necessiten hospitalització continua creixent, tot i que de forma moderada a la ciutat. Ahir, tretze persones més van requerir ingrés, elevant fins a trenta-vuit el número d’hospitalitzats pel Covid-19 a Terrassa.

Per centres hospitalaris, a MútuaTerrassa comptabilitzen trenta positius, dels quals nou persones han requerit ingrés i vint i una estan en seguiment domiciliari. Dels nou ingressats, un està a l’UCI i els vuit restants estan a planta.

El grup té en aquest moment trenta-vuit persones més en aïllament preventiu.

Pel que fa als professionals de Mútua afectats per la pandèmia, hi ha onze positius, vuit a l’assistència primària i tres a l’hospital. La xifra de persones en aïllament preventiu al bloc assistencial és de vint-i-sis, la majoria d’ells, tretze, a la primària.

Al bloc sociosanitari, l’epidèmia ha infectat una persona, manté vuit en aïllament preventiu i comptabilitza 9 amb símptomes i a l’espera de confirmació.

El ritme de contagis i, sobretot, el d’ingressos, encara no ha portat a Mútua a incorporar professionals externs de reforç. El proveïdor sanitari té actualitzat el seu pla de contingència, que està a punt d’activar-se amb la incorporació de quinze infermeres prejubilades.

A Mútua, els professionals de la salut no deixen de donar exemple de generositat i entrega en un moment tan delicat com aquest. Conscients de la sobrecàrrega que acumulen molts companys, uns vuitanta treballadors s’han ofert per doblar torns.

Pel que fa al Consorci Sanitari de Terrassa, en aquest moment comptabilitza 29 persones hospitalitzades amb positiu per coronavirus, vuit de les quals són a l’UCI. Hi ha tres persones positives a Urgències i dues infectades en seguiment domiciliari.

11.178 diagnosticats i 491 morts
El Ministeri de Sanitat ha confirmat un total d’11.178 casos de coronavirus a Espanya i 491 morts, la qual cosa suposa una taxa de letalidad del 4%.

Ho va dir ahir el director del Centro de Alertas y Emergencias Sanitarias, Fernando Simón, en roda de premsa després de la reunió del comitè tècnic de gestió del coronavirus, que va presidir el president del Govern,

Del total de casos, 5.136 estan hospitalitzats (46%), 1.098 han estat donats d’alta (9%) i 563 estan en l’UCI (5%).

La distribució per comunitats autònomes no ha canviat “substancialment” encara que Madrid continua sent la més afectada amb 4.871 casos. No obstant això, ja no representa més del 50% de tots els casos detectats sinó el 43%, ja que les altres comunitats “van augmentant la transmissió progressivament”, ha dit Simón.

Catalunya és la segona comunitat amb més casos (1.866) i, juntament amb Madrid, representen el 56% del total. Li segueixen el País Basc (765), Andalusia (683), Castella-la Manxa (567), Castella i Lleó (541), La Rioja (355) i Navarra (333).

El Departament de Salut va informar ahir que en les últimes hores es van confirmar 472 positius nous a Catalunya. Del total de casos acumulats confirmat fins ara, han mort un total de 41 persones amb el coronavirus SARS-Cov-2, totes elles amb patologies prèvies. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 65 persones estan greus. Del total d’afectats arreu del país, 98 són professionals sanitaris.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top