Publicitat
Terrassa

Intentà matar la seva dona amb un ganivet davant dels seus fills menors

Aquell dia va arribar borratxo a casa, però no era la primera vegada que la seva família el veia embriagat. Va entrar a la força, a cops, va tirar la tele al terra, va trencar un mirall i va agarrar un ganivet. I va clavar l’arma blanca en el costat esquerre de la seva dona, presumptament. L’acusat, marroquí de 49 anys, va ser detingut i va ingressar a la presó, i l’Audiència Provincial ha assenyalat el judici per a dimarts vinent. El fiscal reclama vuit anys de presó per intent d’homicidi.

La parella vivia amb els seus tres fills, menors d’edat, en un habitatge del barri de Ca n’Anglada. L’agressió va ser perpetrada en la nit del 30 de novembre a l’1 de desembre del 2018, quan el processat va arribar al domicili en estat d’ebrietat. La seva esposa i un dels seus fills, potser sabedors del que podia ocórrer amb ell a dins de casa en aquella situació, no el van deixar entrar i van trucar als Mossos d’Esquadra.

La família va rebre un consell policial: no li obrin la porta. Així ho van fer. Es van mantenir ferms i la dona va evitar l’entrada del seu marit en el pis. Però va ser una elusió momentània, perquè ell va aconseguir entrar, a les braves, a les 0.25 hores. Fer, fora de si, va propinar cops contra la porta i va aconseguir obrir-la a embats, i només entrar la va emprendre a cops contra objectes de l’habitatge. Va destrossar mobles, va tirar el televisor al terra, va trencar un mirall, va trencar també la taula del menjador.

Frenesí destructor
I després del frenesí destructor es va estirar a dormir en el sofà.

Al cap d’una estona, es va despertar. No se li havia passat l’enuig, més aviat al contrari. Va caminar fins a la cuina i va agafar un ganivet. Furiós, es va dirigir a la seva esposa i un dels seus fills i els va recriminar que haguessin telefonat a la policia. Brandava el ganivet a la seva mà dreta i li va etzibar a la dona que li ho clavaria si no callava. I li ho va clavar, amb els nens davant. Li va embotir l’arma blanca en el costat esquerre, a l’altura del ronyó, segons explica el fiscal.

Va treure el ganivet del cos i el va dipositar en el terra. I va marxar de casa, deixant a la seva esposa malferida. La víctima va sofrir una ferida penetrant en la zona renal i una fractura en un arc costal, amb fragment desplaçat. La van haver d’operar d’urgència, practicant-li un cateterisme doble. Va tardar a curar 150 dies i vint d’ells va estar ingressada.

Per a l’acusació, la víctima va estar en risc de morir. La dona presenta una alteració emocional “compatible amb el diagnòstic d’un trastorn adaptatiu amb símptomes predominants depressius d’intensitat moderada”. Està en tractament mèdic amb presa de fàrmacs i amb intervenció psicològica. L’acusat no té trastorns mentals ni dèficit intel·lectual, però el seu comportament impulsiu és compatible amb un trastorn (de moderada intensitat ) per abús d’alcohol, afegeix la Fiscalia.

Hores més tard
El sospitós va ser detingut poc després de l’agressió i unes hores més tard, el 2 de desembre del 2018, va ingressar a la presó en virtut d’un acte del jutjat d’instrucció número 2 de Terrassa, resolució que va ser ratificada pel jutjat de violència contra la dona. L’acte incloïa una mesura d’allunyament: el processat no podia acostar-se a menys de mil metres de la seva família. Tampoc podia comunicar-se amb ells.

La Fiscalia sol·licita que aquesta mesura cautelar passi a ser definitiva en la sentència i es fixi la durada de l’ordre d’allunyament en dotze anys. Per a l’acusació pública, el detingut és autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i en el seu comportament concorren dues circumstàncies, una agreujant i una atenuant. La primera, pel parentiu entre víctima i victimari. La segona, l’atenuant, per embriaguesa. El fiscal reclama també que l’imputat sigui inhabilitat durant vuit anys per a exercir la pàtria potestat.

No es demana indemnització, perquè l’esposa ha renunciat a percebre diners. Tant ella com dos dels seus fills han estat citats a declarar davant el tribunal de la secció 22 de l’Audiència Provincial de Barcelona. Si els fills testifiquen, segons el fiscal hauran de fer-ho sense veure’s amb el seu pare i en una dependència aliena a la sala de vistes. El Ministeri Públic ha sol·licitat la compareixença de quatre mossos i que es posi a la disposició del tribunal el ganivet amb el qual aquella matinada l’acusat, presumptament, va intentar matar la seva cònjuge en presència dels seus fills en un pis que poc abans havia destrossat a cops.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top