Publicitat
Terrassa

Àltima registra un 29% més de morts

L’empresa funerària Àltima, que gestiona una trentena de tanatoris, un d’ells a Terrassa, i 17 cementiris a Catalunya, ha registrat un increment de defuncions del 29% i ha augmentat un 14% la seva facturació durant aquest any en comparació amb el 2019, a causa de l’augment excepcional de la mortalitat per la Covid-19.

En concret, mentre que entre el gener i l’octubre del 2019 la companyia va registrar 11.000 defuncions, aquest any han estat 14.500, 3.500 morts més que majoritàriament s’atribueixen a la Covid-19.

"Que el nombre de defuncions s’hagi incrementat un 29% no es tradueix en un 29% d’augment de facturació, perquè durant el període de confinament vam fer uns serveis funeraris molt reduïts i restringits als serveis bàsics. Això és la meitat de l’ingrés habitual, per la qual cosa l’augment de facturació és del 14% ", va dir ahir el director general de Serveis Funeraris d’Àltima, Josep Ventura.

Així mateix, una altra de les conseqüències de l’emergència sanitària ha estat l’increment de les incineracions, que en Àltima han pujat un 34% durant aquest 2020 i que per primera vegada a Catalunya superaran les inhumacions.

"Per la Covid-19 veiem que moltes famílies, al no poder acomiadar els difunts als hospitals ni fer vetlles o cerimònies, han demanat la incineració perquè volien tenir alguna cosa del difunt. S’han quedat les cendres perquè, quan passi tot, puguin fer una cerimònia", ha explicat el director general de Cementiris d’Àltima, Joan Ventura, assenyalant que el 2019 el 49% dels serveis que van realitzar van ser incineracions i ara el 2020 representen el 56%.

Augment de cremacions
No obstant això, el director general de Cementiris ha apuntat que l’augment de les incineracions ja era una tendència a l’alça des de fa 10 anys i ha calculat que el nombre de cremacions seguirà creixent fins a estabilitzar-se entre el 60 i el 65% del total dels serveis.

Sobre la resposta a l’increment de la mortalitat causada per la Covid-19, la funerària ha assegurat que ha pogut reaccionar davant les noves necessitats plantejades per la pandèmia gràcies a un increment del cinc per cent de la plantilla, així com al desenvolupament d’un sistema d’intel·ligència artificial per poder fer prediccions i anticipar d’una forma més precisa la demanda de serveis i poder ajustar les capacitats internes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top