Publicitat
Terrassa

L’Esplai La Fàbrica ja treballa amb les menors agressores

Algunes de les integrants del grup d’adolescents que agredeix de manera indiscriminada menors a la zona nord de la ciutat participen des de fa dies en un dispositiu social de l’Esplai La Fàbrica. En col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, l’entitat social ha entrat en contacte amb les noies, a les que “se’ls ha explicat la magnitud dels fets, se les ha advertit de les conseqüències i s’ha emprès un treball d’acompanyament”, explica Noel Duque, tinent d’alcalde de Drets Socials i conseller del districte 6.

Les noies, “algunes s’han mostrat avergonyides i altres argumenten que hi eren, però no van intervenir en les agressions”. Al treball social “se’ls ha deixat clar que no fer res, riure o filmar els fets, també és participar i que el que ha passat tindrà conseqüències”.

El regidor va mantenir ahir reunió amb un grup de mares de les víctimes acompanyat de representants de la Policia Municipal. “Sabem que les famílies volen seguretat i demanen que s’actui”, comenta Duque. “Mentre respon la Fiscalia de Menors i la Dgaia, nosaltres actuem des del treball social i des del control policial. Ho fem amb els recursos que tenim”.

A la trobada amb les mares, el regidor va anunciar que l’Ajuntament augmentarà la presència policial als accessos dels instituts on estudien les noies agressores. També va oferir a les famílies recolzament psicològic i emocional per les menors violentades, tot i que les mares van desestimar l’ajut. “De moment -diuen- les nenes estan bé, amb el suport de la família”, comentava ahir Matilde, mare d’una de les tres menors agredides el 2 d’octubre al nord de la ciutat.

Durant la trobada amb l’Ajuntament, que va ser telemàtica, les famílies van explicar les agressions. També van detallar el resultat de les investigacions per identificar les agressores i localitzar víctimes d’altres assalts violents no denunciats.

Més casos fa dos anys
Les progenitores han contactat amb “un grup de mares que van denunciar fets com aquests fa dos anys amb les mateixes agressores”, explica Matilde.”Farem una trobada amb elles per treballar conjuntament. Volem arribar fins al final. Sabem que són menors i no són punibles, però volem que se’ls apliqui la pena màxima”.

El tinent d’alcalde Noel Duque coincideix amb les mares en què “el treball social no les eximeix de la responsabilitat dels fets”. El regidor explica que el perfil de les agressores “és molt variat”, però algunes de les agressores “tenen un entorn familiar violent i delictiu que complica el treball”. Per aquest motiu, afegeix, “és important que la Fiscalia de Menors i la Dgaia agilitzin la seva intervenció en el tema”.

Les mares de les víctimes van trobar a faltar ahir els Mossos a la reunió amb l’Ajuntament. El cos, que manté un dispositiu conjunt amb Policia Municipal, és l’encarregat de la investigació del cas.

L’Ajuntament contactarà ara amb la policia autonòmica per una segona trobada amb les famílies, si pot ser la setmana vinent. Les mares reclamen informació de primera mà dels avenços en l’àmbit policial i institucional. Insisteixen en el fet que “cal parar aquesta situació ja” i adverteixen del risc què “si continuen actuant, algun grup respongui a les seves agressions i tinguem una guerra de bandes a la ciutat”.

En paral·lel al treball social i policial, Noel Duque anuncia que impulsarà un projecte contra la violència adolescent a nivell de ciutat. “Aquestes agressions són el símptoma que passa alguna cosa. Volem fer un treball preventiu des de serveis socials, les entitats socials i des de la regidoria de Joventut”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top