Publicitat
Terrassa

L’Ajuntament obre la bústia ètica, una eina de bon govern

L’Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa avui dilluns la seva Bústia Ètica, una eina creada perquè la ciutadania disposi d’un canal segur que permeti comunicar qualsevol acció o omissió contrària als principis ètics requerits a l’Administració, garantint la confidencialitat i l’anonimat de les persones comunicants. La presentació de la nova via de comunicació va estar a càrrec de la regidora de Transparència, Ona Martínez, qui va estar acompanyada per la Síndica Municipal de Greuges, Isabel Marqués.

La Bústia Ètica (https://bustiaetica.terrassa.cat) és una eina digital pionera contra el frau i la corrupció, desenvolupada per la plataforma ciutadana Xnet, que permet que qualsevol persona pugui comunicar conductes dutes a terme per l’administració municipal que puguin ser contràries als principis i regles ètiques i de bon govern i administració que s’estableixen al Codi Ètic. L’eina permet enviar missatges i adjuntar-ne fotografies, vídeos i altres documents, així com establir i mantenir un espai de comunicació constanti segur entre el comunicador anònim i l’òrgan gestor, que en el cas de Terrassa serà la Sindicatura Municipal de Greuges. D’aquesta manera es garanteix que l’administració municipal no pugui intererir en les seves actuacions d’investigació dels fets que siguin comunicats a través de la bústia.

Barcelona, pionera
La primera bústia ètica catalana va ser la de l’Ajuntament de Barcelona, el 2017. El model el van replicar posteriorment la Generalitat i Àrea Metropolitana de Barcelona, i la passada primavera Ferrocarrils de la Generalitat i els ajuntaments de Lleida, Mollet del Vallès i Terrassa van signar també sengles convenis amb Xnet i l’Ajuntament de Barcelona per implementar-les.

El passat mes de maig, el ple municipal de Terrassa va aprovar per unanimitat el reglament de la bústia i durant aquests mesos s’ha desenvolupat el procés necessari per fer-la operativa. La iniciativa municipal, doncs, ha estat una de les primeres que es posen en marxa a Catalunya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top