Publicitat
Terrassa

El bus a demanda a Can Palet de Vista Alegre dobla la xifra d’usuaris registrats

La línia de bus L1 Flex, el servei a demanda que comunica la ciutat amb el barri de Can Palet de Vista Alegre, tanca quatre mesos de funcionament amb un èxit de viatgers. El nombre d’usuaris registrats per fer ús d’aquest servei s’ha duplicat, passat dels 104 passatgers el mes de juliol als 214 el mes d’octubre.

El nou servei de transport a demanda permet als usuaris fer la reserva del viatge amb 15 minuts d’antelació. La petició es pot formular via telefònica -a través del 900 69 65 66- o bé mitjançant l’aplicació mòbil NE-MI.

El servei utilitza el sistema Galileo de navegació per satèl·lit. Els usuaris només han d’indicar la parada d’origen i de destinació i l’hora de sortida i el bus encaixa la seva ruta a les demandes.

A través de l’APP és possible reservar el servei encara que la ruta del bus ja s’hagi iniciat, sempre que el vehicle no hagi passat encara per la parada d’origen sol·licitada. L’aplicació també permet cancel·lar reserves. Des del centre de control, el servei restableix la ruta anul·lant la parada suspesa.

L’Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) afirma que en aquest moment l’L12 FLEX és "més eficient que una línia regular convencional". Durant el mes d’octubre, la línia ha realitzat un 89 per cent del total d’expedicions possibles, el que comporta que ha evitat que un 11% de les expedicions anessin buides, sense cap passatger.

De fet, des de la posada en marxa de la prova pilot la xifra d’expedicions realitzades sobre el total possibles ja va ser del 79% i al setembre va arribat al 90 per cent.

El nombre d’usuaris únics ha augmentat un 14 per cent, passant dels 99 al mes de juliol als 113 actuals. Donat que el nombre de validacions ha estat de 824, es pot deduir que durant l’octubre cada passatger va realitzar una mitjana de set viatges al mes.

La majoria de nous usuaris del servei ho fan a través de l’APP, en total 134 al mes d’octubre, per 80 usuaris que van fer la reserva via telefònica. La majoria de viatgers que fan les seves reserves per l’APP es manté des de l’estrena de la línia, al mes de juliol.

Durant les primeres quatre setmanes de funcionament de l’L12 FLEX, la xifra d’usuaris amb reserva per l’aplicació (73) ja va triplicar la dels viatgers que la feien via telefònica (31).

La prova pilot
L’Ajuntament de Terrassa va posar en marxa l’L12 FLEX de bus a demanda al mes de juliol amb l’assessorament de l’AMTU. L’objectiu era adaptar el servei del transport públic a les necessitats reals de la ciutadania en un sector residencial i allunyat de la ciutat. Amb la nova oferta, el servei ofereix un horari fix i un altre a demanda.

Donat que la posada en marxa de l’L12 FLEX ha coincidit amb la pandèmia de Covid-19, l’administració local ha decidit donar-li continüitat i allargar la prova pilot fins final d’any. La mesura manté dos mesos més la connexió del barri de Can Palet de Vista Alegre amb el centre de la ciutat mitjançant bus a demanda. A principis de 2021, permetrà avaluar la seva eficàcia amb una mostra més amplia de resultats.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top