Publicitat
Terrassa

Ja són nou els morts per Covid a la residència Sant Josep Oriol

La darrera actualització de dades epidemiològiques a la residència Sant Josep Oriol de Terrassa, on es va declarar un brot de coronavirus a principis d’octubre, eleva la xifra de defuncions a 9. La majoria de les víctimes mortals, tots ells residents del centre, eren persones que presentaven patologies prèvies greus, informen des de la conselleria de Salut. A data 3 de novembre la xifra de positius a la residència és de 49 persones. D’aquestes, s’han traslladat a hospital d’aguts 5. En tots els casos eren persones que requerien un nivell assistencial superior al que es podia prestar en l’àmbit residencial.

Els brot ha afectat tant als residents de Sant Josep Oriol com als treballadors del centre, 18 dels quals han donat positiu en les proves PCR que s’han efectuat des del dia 10 d’octubre fins dimarts d’aquesta setmana. A aquests treballadors se’ns ha pautat aïllament domiciliari i se’ls està fent un seguiment continuat dels símptomes.

Seguiment
La conselleria de Salut afirma que “s’està fent un seguiment intensiu de la situació de la residència”, que afronta un brot d’importants dimensions des de fa pràcticament un mes. Fonts del centre explicaven aquesta setmana que no han pogut detectar encara amb precisió quin va ser el vehicle de contagi ni com va entrar el virus a la residència. Tot indica, però, que el brot pot tenir origen en les sortides d’alguns dels residents al carrer, que “sempre ho han fet quan estava permès”, puntualitzava Natalia Antoñana, directora general assistencial de les Germanes Franciscanes de la Nativitat.

D’altre banda, un total de 152 residències de gent gran, que suposen el 14,5% de les 1.047 que hi ha a Catalunya, estan en una situació greu de coronavirus, un centenar més que fa 15 dies, amb persones infectades i classificades amb el color ‘vermell’, segons dades del Departament de Salut

Altres 123 geriàtrics -65 més que fa 15 dies-, un 11,7% del total, tenen contagiats, però són casos controlats i estan en fase d’estabilització, mentre que la gran majoria, 772, és a dir, un 73,7% de totes les residències, estan lliures de virus.

Fins ahir han mort a les residències catalanes 4.240 persones per Covid-19 -33 més que fa 15 dies-, sense comptar els residents que han mort en hospitals o centres sociosanitaris.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top