Publicitat
Terrassa

El programa Mou-te arriba set mesos després en format virtual

L’Ajuntament presenta cap al mes de març el Mou-te, un programa ple d’activitats destinades a fomentar l’activitat física. Enguany es va suspendre perquè ja havia esclatat la Covid-19 i el confinament domiciliari. Set mesos després, s’ha difós el nou programa que s’ha reformulat en format virtual. Consta d’una sèrie de vídeos per animar o fer esport i que és podran veure al canal municipal de Youtube fins a finals d’any.

El programa “Mou-te, tu hi guanyes!” és una iniciativa per promoure l’activitat física saludable impulsada per l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats, aplegant activitats organitzades per les entitats i els serveis de la mateixa administració municipal. El passat mes de març es van haver de suspendre les activitats per la situació sanitària i es preveia reprendre-les a la tardor però l’Ajuntament ha considerat que no és possible. D’aquí que hagi optat per fer un format de vídeos en línia que puguin resultar d’utilitat a les persones que vulguin fer exercici, encara que individualment, prescindint del grup. El primer vídeo, dedicat als parcs saludables, ja es pot veure al canal municipal de Youtube. El clip, que té una durada de poc més de tres minuts, forma part d’una sèrie de quatre dedicada als parcs saludables de la ciutat. En aquests vídeos, editats amb col·laboració amb el Consell Esportiu Escolar del Vallès Occidental, es mostren els aparells de jocs saludables que hi ha a diferents parcs de la ciutat, explicant el seu ús correcte, els diferents exercicis que s’hi poden fer i donant indicacions per garantir la seguretat sanitària. També es mostren exercicis d’estirament, coordinació i relaxació.

També es publicaran tres vídeos dedicats a la marxa nòrdica, una disciplina adreçada a la població adulta que millora la força muscular, el sistema cardiovascular, la coordinació i la mobilitat. Els vídeos ensenyen la tècnica de la marxa nòrdica, com a perfeccionar-la i els beneficis que aporta a la salut aquesta pràctica.

Més oferta
Finalment, també es publicaran tres vídeos sobre “gigong” (també anomenat txi-kung), un conjunt de tècniques d’origen xinès relacionades amb la respiració diafragmàtica amb l’exercici de cos i ment. En aquest cas, l’Ajuntament ha comptat amb el suport d’Alquímia Interna, un centre especialitzat en “quigong”.

Els deu vídeos s’aniran publicant fins a finals d’any i se’n farà difusió a través de les xarxes socials, amb l’objectiu d’aconseguir una major difusió entre la ciutadania i generar l’hàbit de recórrer al programa Mou-te per fer l’activitat física, gratuïta i a l’abast de tothom.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top