Publicitat
Terrassa

El republicà Isaac Albert, l’ home fort del nou govern

Any i mig després del pacte bipartit i en plena segona onada de la pandèmia, l’alcalde Jordi Ballart ha remodelat el seu govern per situar al republicà Isaac Albert com a superregidor de l’executiu. El líder d’ERC es fa càrrec de la maquinària municipal i tot apunta que també del relat de les grans decisions del govern.

En el nou Cartipaç, l’alcalde Jordi Ballart manté el seu paper institucional i continua sense assumir directament cap cartera política. L’alcalde diu que l’ajust busca "aprofitar al màxim el potencial dels regidors i regidores, la seva expertesa, l’experiència adquirida i rellançar àrees que es preveuen que siguin vitals per al futur imminent de la ciutat".

Aquesta responsabilitat recaurà en bona part sobre el soci de govern. La remodelació situa a Isaac Albert al davant de l’àrea de Serveis Generals i Govern Obert, fins ara a càrrec de la segona tinenta d’alcalde Núria Marín, de Tot per Terrassa. Albert assumeix totes les carteres de Marín: Serveis Econòmics, Organització i Recursos Humans; Gestió Tributària i Recaptació; Serveis Jurídics; Contractació; Patrimoni; Atenció Ciutadana, Serveis Funeraris i Cementiri.

En el canvi de competències, Núria Marín substitueix a Isaac Albert al davant de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, des de la que haurà de donar resposta a la crisi derivada de la pandèmia. Marín portarà directament les regidories de Projecció de Ciutat; Indústria i Polígons; Empresa; Ocupació i Formació Professional i Consum.

No assumeix Relacions Internacionals, que amb la remodelació passa a l’àrea de Presidència, liderada per Jennifer Ramírez.

Aquest és un dels quatre ajustos menors que completen la remodelació del govern de Tot per Terrassa i ERC-MES.

Jennifer Ramírez deixarà de gestionar la Societat Municipal de Comunicació, que passa a mans de la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. Tot i el canvi de titular, la regidoria continuarà adscrita a l’àrea de Presidència.

Dos ajustos més buscarien alliberar de càrrega àrees amb agendes saturades. És el cas de la regidoria de Ciutadania i de les competències de Drets Humans. Fins ara eren responsabilitat de la republicana Teresa Ciurana, tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i amb competències sobre Educació i cinc àrees més. La companya de partit Ona Martínez serà la nova titular de Ciutadania i Drets Humans i passa a gestionar Plans i Projectes de Ciutat, fins ara en mans d’Isaac Albert.

El darrer canvi el protagonitza la regidora de Tot per Terrassa Mònica Polo, titular de Salut. Polo descarrega a la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares de les competències d’Accessibilitat i de Capacitats Diverses.

La remodelació afecta també als districtes, on Lluïsa Melgares i Rosa Boladeras deixen el districte 2 i 1, respectivament. Al districte 1 s’incorpora el republicà Pep Forn i al 2 la tinenta d’alcalde Núria Marín. Miguel Angel Moreno, regidor d’Esports, serà el representant del govern al nou districte 7.

Febleses i fortaleses
Els canvis al Cartipaç municipal es van fer efectius ahir, tot i que fa mesos que s’havien gestat en el si de la coalició de govern. El mes de juny era el triat inicialment per fer efectiu l’ajust, però la pandèmia va a aconsellar esperar.

Isaac Albert explica que la remodelació és fruit de tres factors: "la detecció de fortaleses i febleses, la voluntat de millorar el funcionament del govern i la nova realitat" trastocada per la pandèmia.

El primer tinent d’alcalde assumeix una àrea "interna i de molta gestió. L’Ajuntament és la primera empresa de Terrassa -diu-i les decisions de l’administració municipal tenen impacte a la ciutat. És molt important que tot funcioni rodat".

El polític dirigeix l’àrea de Servèis Generals i Govern Obert amb la voluntat de "generar projecte. Haurem de prendre i explicar decisions que han de tenir una visió estratègica".

Com fa Ballart, Isaac Albert vol eliminar qualsevol ombra de negativitat sobre el pas de Núria Marín a Promoció Econòmica.

El tinent d’alcalde defensa la rellevància d’un departament municipal que haurà de donar respostes a la situació econòmica derivada de la pandèmia, que ha castigat durament empreses, comerços i activitats econòmiques. Núria Marín, diu Albert, "agafa una responsabilitat important per a la sortida de la crisi" i, per tant, en el seu nomenament "no es pot parlar ni de premi ni de càstic".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top