Publicitat
Terrassa

Terrassa Aposta per l’Ocupació insereix 616 usuaris des de 2014

El programa Terrassa Aposta per l’Ocupació", desenvolupat des de l’any 2014 en el marc del Pacte Local per a l’Ocupació de Terrassa (impulsat per l’Ajuntament, UGT, CCOO i Cecot), ha aconseguit un 40 per cent d’inserció laboral dels seus usuaris. Dit en xifres globals: de les 1.541 persones ateses pel programa des que aquest va posar-se en marxa el 2014, més de 600 han aconseguit trobar feina.

Ahir precisament va tenir lloc a l’Ajuntament la signatura de la pròrroga del conveni d’aquesta iniciativa. Hi van participar l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert; i el president de la patronal Cecot, Antoni Abad. La signatura de la pròrroga és per al 2020, tot i que existeix una voluntat de continuïtat de cara als anys vinents.

Terrassa aposta per l’ocupació és un programa de tutorització, formació especialitzada o assessorament a persones que s’han trobat sense feina després d’anys sense reciclar-se. Està especialment pensat per a les persones més grans de 40, i sobretot de 45 anys, una franja d’edat a partir de la qual es complica la reinserció al món laboral.

"En l’actualitat, el 50 per cent de les persones aturades a Terrassa tenen més de 45 anys; quan va començar aquest programa, en representaven el 47 per cent, cosa que denota que la proporció va en augment", va apuntar el tinent d’alcalde Isaac Albert, favorable a "focalitzar els esforços" en revertir l’atur en aquest col·lectiu.

La voluntat del pacte és fer-lo extensiu a totes les persones aturades, incrementant els objectius inicials del programa, per poder donar una resposta més immediata a persones amb un perfil ocupable, davant la situació de gravetat socioeconòmica causada per la crisi.

Sectors
Si bé no hi ha diferències destacables quant a la inserció laboral aconseguida per gèneres, sí que existeixen sectors "com el de l’alimentació i l’assistencial" -va apuntar Albert-, que "en l’actualitat són demandants d’ocupació a la ciutat; sense oblidar la construcció, que continua tenint un pes molt important a l’hora de generar tant atur com ocupació".

Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va assenyalar que "la crisi econòmica provocada pel virus ha colpejat la ciutat d’una manera molt forta", a més de recordar que "uns 3 mil egarencs s’han inscrit a l’atur en els darrers mesos", precisament arran de la pandèmia. En aquest sentit, Ballart va valorar l’existència d’un programa que "forma i assessora persones que s’han trobat sense feina, i que fa anys que no es reciclen des del punt de vista professional".

L’altre signant de la pròrroga, el president de la Cecot, Antoni Abad, va posar aquest acord com a mostra de la "col·laboració entre l’Ajuntament i els agents socials, i també de col·laboració público-privada".

Abad va afegir que "a Terrassa existeix la singularitat tradicional que és que hem sapigut pactar, acordar, cooperar i col·laborar; en definitiva, treballar coordinadament; i és una singularitat que ens ha distingit des de fa dècades".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top