Publicitat
Terrassa

Ferrocarrils estrena els Trens del Silenci amb un primer dia amb so ambient

Ferrocarrils de la Generalitat va estrenar ahir el Tren del Silenci en les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla. L’objectiu és fomentar el silenci entre els usuaris mentre duri el viatge, evitant d’aquesta manera la presència d’aerosols al transport públic i la propagació de la Covid-19.

Els combois s’aniran senyalitzant de manera progressiva com a espais on caldrà mantenir el silenci. La mesura s’aplicarà a tots els trens de la companyia i no a un vagó per tren, com s’havia informat inicialment.

Des d’ahir, els vehicles de FGC incorporen senyalització a l’exterior i a l’interior dels vagons que els identifiquen com a Tren del Silenci amb dues icones: una que convida a no parlar i un altre que recorda la petició de silenciar els dispositius (fent servir auriculars i abaixant el volum).

A les estacions de Terrassa, als trajectes de primera hora del matí els usuaris van donar una bona acollida al Tren del Silenci, tot i que a alguns vagons no es va evitar el soroll ambient.

Trens en silenci i sense aerosols
Ferrocarrils apel·la a la solidaritat dels viatgers i demana que es comprometin a respectar les recomanacions de l’ATM en l’actual context de pandèmia: viatjar amb la mascareta ben posada en tot moment i per tant, no menjar ni beure durant els trajectes. També minimitzar la interacció social, evitant parlar durant els viatges. FGC recomana, no obliga, de manera que no hi haurà sancions als viatgers que no respectin el silenci.

Ricard Font, president de FGC, va recordar ahir que l’objectiu de la mesura és "evitar el contagi de la Covid als espais de transport públic" i que mesures com aquesta permeten "guanyar la tranquil·litat per a tots els usuaris". A les estacions hi ha gel hidroalcohòlic, els trens es netegen "intensament" durant el dia i es desinfecten a la nit i ara, "per evitar que hi hagin aerosols als trens, cal que els viatgers vagin en silenci. Si la gent no parla no es generen aerosols i no hi ha contagis", va insistir Font.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top