Publicitat
Terrassa

El barri de Segle XX esdevé un cementiri de cotxes abandonats

“Fa més de tres anys que treballo en una empresa d’aquesta zona i aquest cotxe porta abandonat aquí des de llavors”. I aquest cotxe, un Peugeot 206 Cabrio estacionat al carrer de les Navas de Tolosa, un més d’uns quants en estat d’abandó en un sector de Segle XX, està ple de molsa en el seu interior.

Els voltants de naus industrials de Segle XX, al carrer del Mestre Trias, de las Navas de Tolosa, de Joan Monpeó, de Lepant, s’ha convertit en un cementiri de cotxes a l’aire lliure en els últims temps, i empresaris i veïns del barri estan sollevats per aquest fenomen inaudit que marca de deterioració la zona. “És una cosa vergonyosa, per imatge i per seguretat pública”, destaca amb indignació un empresari que assegura haver alertat a l’Ajuntament unes quantes vegades sobre aquest problema: “Sentim que l’administració passa de tot”, agrega aquest industrial.

Davant de la seva empresa hi ha un vehicle abandonat, ja gairebé desballestat per desconeguts. A uns pocs metres hi ha un altre en similar situació de degeneració. El Peugeot 206 Cabrio conserva pegat en el seu parabrisa l’adhesiu de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV)… de l’any 2017.

Sense rodes
Al carrer del Mestre Trias hi ha un Volkswagen Passat platejat que en realitat és un fantasma del que va ser, un residu metàl·lic digne d’una pel·lícula d’hecatombe futurista. No té rodes i el seu frontal està destrossat. Manca de miralls retrovisors exteriors i el vidre de la finestreta del copilot està destrossat i el motor penja. Des del lloc on roman abandonat des de fa, si més no, set mesos, es veu el Palau de Justícia de la Rambleta del Pare Alegre.

Els retrovisors trencats i el capó aixecat són els signes de deterioració més evidents d’un altre turisme deixat mesos enrere en la zona, al carrer de las Navas de Tolosa. És un Chrysler 300 que antany va ser un cotxe senyor. No cal caminar molt més per a trobar més vehicles en anàlogues condicions. Al carrer de Joan Monpeó, al costat del de lss Navas de Tolosa, crida l’atenció un Audi vermell sense matrícules. “Està obert i cada dia li treuen una peça”, diu un empresari que té la seva indústria a uns metres i ha de sofrir la presència del automòvil quan un camió tràiler ha de descarregar gènere en la seva nau i no pot maniobrar bé.

Una empresa de ferralla es va emportar un parell d’automòbils fa uns dies al carrer de Joan Monpeó. Però encara queden molts cotxes abandonats davant de naus industrials. “Són un focus d’inseguretat. Per exemple, d’incendis. I deixen anar residus, per la qual cosa són un perill per al trànsit. Algú es farà mal”, reflexiona un empresari. Davant de la seva nau, un turisme destrossat ha estat recol·locat, almenys, al costat de la vorada, perquè algú l’havia desplaçat dies enrere.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top