Publicitat
Terrassa

Jéssica Albiach: “El CST pateix un greuge en el finançament”

Jéssica Albiach, presidenta de Catalunya en Comú-Podem al Parlament de Catalunya, va insistir ahir a Terrassa en la importància d’un nou Pacte Nacional per la salut a Catalunya. Ho va fer després de reunir-se amb representants del comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) per conèixer com estan afrontant la segona onada de la pandèmia de la Covid-19 i constatar que "l’Hospital de Terrassa, que és 100% públic, però de gestió mercantil, en el finançament pel que fa a la concertada està patint un fort greuge en comparació amb altres hospitals i això repercuteix en menys recursos per poder fer la seva feina i per poder contractar professionals". "No pot ser que uns cobrin menys que uns altres per fer la mateixa feina", va dir.

La cap de llista de Catalunya en Comú al Parlament de Catalunya també va lamentar ahir que el pàrquing de l’Hospital de Terrassa sigui de pagament "quan la gent no va als hospitals per caprici i ha de tenir facilitats".

Per la seva banda, el president del Comitè d’empresa del CST, Xavier Lleonart, va manifestar que "estem immersos en una situació molt crítica. Aquesta pandèmia ha deixat completament a l’aire les vergonyes que ja tenia el sistema sanitari". "Caldrà molt més que una injecció de diners. Caldrà recuperar la il·lusió dels professionals i tot allò que es va perdre durant les retallades. A més, s’haurà de repensar el model sanitari de forma que s’aposti decididament i clarament per una sanitat completament pública i de qualitat en la qual els pacients estiguin ben tractats i els professionals també", va detallar Lleonart.

Condicions laborals
En la mateixa línia, Albiach va destacar "la necessitat de contractació de professionals sanitaris". "Molts estan marxant de Catalunya perquè les condicions laborals aquí són pitjors. Un facultatiu a Catalunya cobra 700 euros menys que a l’Aragó. A França cobren el doble i al Regne Unit, el triple. I això acaba repercutint en unes plantilles envellides i molt tensionades. Aquesta manca de condicions laborals dignes acaba expulsant el talent professional sanitari del nostre país", va afirmar la diputada, que també sosté que "cal reforçar la primària, perquè és la porta d’accés al sistema". "Si ara hi hagués un pic de casos de Covid a la primària, en 15 dies estaria als hospitals i en 15 dies més, a les UCI. Per això hem de reforçar la primària, que ha de ser el cor del sistema, de manera que es faci un bon rastreig i es tallin les cadenes de contagi", va dir.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top