Publicitat
Terrassa

La UPC i la firma HP creen una càtedra d’empresa a l’Eseiaat

La multinacional HP i la UPC han creat una càtedra d’empresa que tindrà la seva seu a l’Eseiaat.

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC), Francesc Torres; el director general del Campus d’HP a Sant Cugat i Director General Mundial del Negoci de 3D de HP, Ramon Pastor, i el director de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat), Xavier Roca, van signar ahir un acord gràcies al qual es crea la càtedra d’empresa "Hub d’Innovació en Fabricació Digital HP-UPC".

Es tracta, segons destaquen els seus impulsors, de la primera càtedra d’empresa en l’àrea de la fabricació additiva a Catalunya. L’objectiu és promoure el coneixement i possibilitar a la comunitat de la UPC interactuar amb les tecnologies més avançades de la Indústria 4.0 i la fabricació digital.

La nova càtedra tindrà un àmbit d’actuació transversal entre totes les unitats de la UPC i la seva seu s’ubicarà a l’Eseiaat, a Terrassa. La seva activitat s’orientarà cap l’R+D, la difusió de coneixement, la transferència i la divulgació científica i tecnològica en fabricació digital i la indústria 4.0.

Gràcies a aquest acord, "l’estudiantat i els grups de recerca de la UPC avançaran en la capacitació per a utilitzar processos tècnics i tecnològics de la impressió additiva de darrera generació", diuen els promotors.

HP cedirà maquinària d’impressió de fabricació additiva, concretament una HP Jet Fusion 580 Color 3D Printer amb la tecnologia MultiJet Fusion, única en el món. També en l’àmbit de la fabricació digital, pel que fa a la indústria tèxtil, s’acorda la cessió d’una impressora HP Stitch S300. És la primera impressora de sublimació amb tecnologia d’injecció tèrmica, introduïda fa un any i que permet accedir a mercats diversos com els de la roba esportiva, moda, cartells publicitaris o decoració d’interiors.

Totes dues aportacions equiparan el laboratori de fabricació digital i additiva (Fablab) de l’Eseiaat, actualment en procés d’ampliació i millora. Igualment, la multinacional patrocinarà beques i competicions adreçades a l’estudiantat de les diferents escoles i facultats d’enginyeria de la UPC.

Tant HP com la UPC i l’Eseiaat valoren aquesta col·laboració en activitats de recerca, innovació i difusió del coneixement i divulgació científica relacionades amb la impressió3D i la impressió tèxtil digital, que "incidiran molt positivament en el desenvolupament de tecnologies que han revolucionat els processos de fabricació i que necessiten de professionals formats molt específicament en aquests àmbits".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top