Publicitat
Terrassa

Demanen més fons per acollir migrants

L’Ajuntament reclama al Govern central, juntament amb nou municipis més d’arreu de l’Estat, la recuperació del fons d’acollida i integració als Pressupostos Generals. Aquesta partida, que va ser vigent entre els anys 2005 i 2011, permetria dotar de finançament les comunitats autònomes que acabaria repercutint en les polítiques d’acollida i integració de les ciutats i els municipis.

Barcelona, València, Cadis, Lleida, Màlaga, Sevilla, Sabadell, El Prat de Llobregat, Sant Boi i Terrassa han decidit fer un front comú i enviar una carta a la Secretaria d’Estat d’Immigració en què es recorda el paper primordial i complex de les administracions locals, que com a més properes a la ciutadania, assumeixen en moltes ocasions l’atenció social a les persones migrades, refugiades i sol·licitants d’asil, tot i que les competències recauen a les autonomies i a l’Estat.

Referent
Segons la regidora de Ciutadania i Convivència, Ona Martínez, "Terrassa té un compromís ferm en la defensa dels drets humans, i treballem perquè cap persona no quedi enrere, independentment del seu origen. Som ciutat referent i pionera en la implementació de polítiques d’acollida, en moltes ocasions més enllà de les nostres competències". I afegeix: "El nostre compromís és continuar treballant perquè Terrassa sigui una ciutat d’acollida i acollidora, per això reclamem el nostre paper actiu, però també poder tenir accés als recursos necessaris per aconseguir-ho".

En la missiva es destaca que són els municipis què han destinat recursos propis a les polítiques d’acollida i integració, tant en l’àmbit econòmic com d’infraestructura, especialment en el reforç d’atenció i recursos dels Serveis Socials i els especialitzats per migrants i refugiats. A aquesta situació, se suma la situació actual de crisi social i econòmica generada per la pandèmia de la Covid-19 i l’acumulació de persones a les Illes Canàries.

La carta es va enviar per primera vegada al novembre, a iniciativa de Barcelona, Cadis, Lleida i València, i després es va compartir en un fòrum amb 15 ciutats més que des del mandat anterior sumen esforços i inquietuds. Arran d’aquesta trobada, la petició s’ha ampliat a una desena de municipis.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top