Publicitat
Terrassa

Denuncien una pluja de baixes a l’agrupació local de Ciutadans

"Ciutadans és un partit que des de fa temps ja no ens representa en l’àmbit nacional, autonòmic ni municipal". Amb aquesta frase comuniquen públicament la seva baixa de Ciutadans la coordinadora de l’agrupació local, Cynthia Ramírez, assessora també del grup municipal, i la exregidora del partit Carmen Ortuño.

Les dues exmilitants afirmen que el partit a Terrassa està patint "una onada de baixes" aquesta setmana, més de deu afiliats que ja haurien abandonat les sigles i "és previsible que la xifra creixi els pròxims dies i setmanes".

Ortuño i Ramírez critiquen "la manca de transparència, participació i democràcia" que es dóna a la formació taronja on, diuen, "poques oportunitats tenen els afiliats de participar en l’acció política del partit".

González: "Ho lamento"
Les crítiques de les denunciants van més enllà i acusen la cúpula de la formació de verticalitat i de pràctiques d’amiguisme. Ciutadans "ha perdut l’essència que tenia en la seva creació – diuen-. Crèiem en un altra forma de fer política, en cercar la implicació de grans sectors de la societat, però veiem que el partit s’ha transformat en una agència de col·locació dels amics de la direcció".

El líder de Ciutadans a Terrassa i portaveu municipal de la formació, Javier González, ha responst a les dimisions expressant el seu malestar per la situació. "Ho lamento", ha dit.

González afirma tenir noticia de la formalització de "tres baixes" els darrers dies, tot i que Ciutadans perd filiació des de fa tres anys. Des de 2017 "el partit a escala estatal ha perdut entre un 40 i un 50 per cent de la filiació. A Terrassa, la baixada de militants ha estat entre el 30 i el 40 per cent. Nosaltres estem aguantant el cop millor", afirma.

En números absoluts, Ciutadans a Terrassa ha passat de tenir un cens de més de 100 afiliats a contabilitzar entre 60 i 70 actualment.

Respecte a les acusacions de manca de transparència i de participació que argumenten les exmilitants, el portaveu municipal de Ciutadans recorda que a la V Assemblea General de Ciudadanos, celebrada el maig, "jo ja vaig manifestar al partit que s’hauria d’haver tingut més en conte l’opinió de la militància".

Després de la cimera del maig, el líder de CS afirma que s’ha posat a treballar "com el que més" i que, fina ara, el grup municipal informa puntualment "de la seva activitat".

Pel que fa a la situació orgànica del partit, González admet que després de l’assemblea del mes de maig no s’han pogut renovar les estructures territorials, entre altres coses per la pandèmia de la Covid.

"Ja estem al desembre, sense celebrar una assemblea per renovar junta" i per adaptar l’agrupació als nous estatuts. "Afectivament anem amb retard", reconeix González.

Respecte a les baixes de figures com les de la exregidora Carmen Ortuño i la excoordinadora del partit, Cyntia Ramírez, González lamenta "la pèrdua d’actius de valor" per al partit. També explica que "tot i les baixes, hi ha altes a Ciutadans de persones noves que entren amb molta il·lusió pel projecte polític".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top