Publicitat
Terrassa

La Fira de Santa Llúcia obre avui amb vuit parades al Passeig

Amb un dinar d’amanida de tonyina, paella i vi negre, al restaurant Tivoli, Quim Prunés, coordinador de la Fira de Santa Llúcia, es refeia ahir de tot un matí de pencar muntant i sobretot regirant les tanques que, aquest any, la delimiten allà on ha estat enviada per la Covid-19, el Passeig Comte d’Ègara. Avui, a les deu del matí, ja s’hi pot anar a comprar figuretes i coves de pessebre, verd i tots els elements nadalencs. La fira estarà oberta cada dia fins el 21 vinent; els feiners de deu del matí a 1.30 de la tarda, i de 4.30 de la tarda a vuit del vespre; un horari que, dissabtes i diumenges, s’allarga mitja hora més en cada franja.

El record de la punxada de 1993
Les mesures preventives del coronavirus han obligat aquest any a treure la fira de la Plaça Vella, "que és el nostre lloc, on hi som des d’abans de gairebé totes les coses que ara s’hi fan. Esperem tornar-hi l’any que ve", assenyala Prunés. El trasllat ha provocat la deserció de la meitat dels firaires. Dels 14 que sempre muntaven parada a la Vella, només set (vuit, si sumem la d’una oenegé) ho fan aquest any al Passeig. Els "desertors" han pensat que no és un bon lloc per fer-hi la fira, que les vendes seran escasses i no compensaran ni les despeses ni el temps ni el fred que hi passarien. Els dos anys que va durar la construcció del pàrquing soterrani de la Plaça Vella, el 1993 i el 1994, ja van haver de muntar la fira al Passeig, "i es va vendre només un 40 per cent del que es feia a la Vella. I un 40 per cent és punxar molt. Alguns dels que no han volgut venir van ser-hi aquells anys al Passeig, s’enrecorden i han pensat que tampoc ara funcionà. Però també el 1993 i el 1994 hi va haver la crisi postolímpica, que hem oblidat. Ara estem en la situació que estem., i és un misteri saber quina serà la resposta del públic. Ho hem de veure".

Accés limitat i amb distàncies
Les mesures anti-Covid fan que, aquest any, la Fira de Santa Llúcia sigui un perímetre delimitat per tanques. El públic pot accedir-hi per l’entrada del carrer de la Font Vella o per la del mateix Passeig. No pot haver-hi en el seu interior més d’unes dues-centes persones. Els firaires ho vigilaran, i si l’aforament s’omple, els visitants hauran d’esperar que surti gent per entrar. També les parades han estat instal·lades a un metre i mig de distància .Totes les mesures hi són.

Malgrat ser menys firaires, Prunés recalca que han tingut sort i que, entre tots els que hi participen, estan representats i poden oferir tots els productes que sempre es venen a la Fira de Santa Llúcia. L’únic que no es podrà trobar és la roba de "pastorets" i Papa Noel, que portaven uns firaires que eren de fora i tenen una persona de risc .

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top