Publicitat
Terrassa

Un profitós primer dia de Fira de Santa Llúcia al Passeig

A la Fira de Sant Llúcia de Terrassa, que la pandèmia ha enviat al Passeig Comte d’Ègara, s’hi entra aquest any per un accés controlat (n’hi ha dos, un a dalt de tot del carrer de la Font Vella, que llueix el desig lluminós de “Bones festes”, l’altre per la plaça del Doctor Robert), amb vigilant, gel per a les mans i un rètol de recomanacions que, a les que són habituals, hi afegeixen la de “no toquis els productes de les paradetes”. El perímetre que acull les set parades de firaires habituals, més la de la campanya contra el càncer infantil “Estrelles lluitadores”, està delimitat amb tanques, i pel nombre de metres, finalment l’Ajuntament ha fixat en 115 el nombre de persones que poden coincidir en el seu interior. Quan se supera, els visitants s’han d’esperar i fer cua, i ahir a la tarda ja en vam veure algunes, curtes però.

Quim Prunés, coordinador de la Fira, semblava una mica empipat perquè inicialment s’havia parlat d’un aforament de dues-centes persones, i per les cues que veia. També pel fet que alguns visitants s’aturaven a xerrar en l’ampli espai entre parades, mentre que, en els accessos, hi havia gent esperant per a entrar. “He vist pares parlant amb els nanos, i dir-los que se’n vagin, si ja estan de mirar o comprar, perquè pugui entrar més gent, és molt violent. I la persona que després de vuit minuts fent cua se’n cansa i se’n va, potser no tornarà.”

Públic com sempre i vendes
L’ aspecte positiu és que el públic de la fira està anant al Passeig si fa no fa com a la Plaça Vlela. I per comprar. Fins i tot al matí alguns firaires ja havien fet vendes, bon senyal, i tots amb els que parlarem a la tarda compartien certa eufòria.

“Molta gent, sí. Acostumats a la Plaça Vella, estàvem una mica espantats, i hem tingut la sorpresa que, per ser el primer dia, està venint molat gent. Estem molt contents”, explicava Àngels Codina, que ofereix flors, molsa i elements de decoració nadalenca a la seva parada. I són visitants que compren com sempre. La crisi econòmica a conseqüència de la sanitària, “de moment, no la notem. Quan acabi el dia, ho sabrem del cert”ens diu Maria Cuadros, que té coves de pessebre. Tots esperen que, a mesura que ens acostem a Nadal, la fira tingui més visitants i vendes. Estarà oberta fins al dilluns dia 21.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top