Publicitat
Terrassa

Acusen Salut de modificar condicions laborals per la Covid

Els comitès d’empresa de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa, del Consorci Sanitari de Terrassa i de l’Hospital Sant Llàtzer i la PDSP/Marea Blanca, en representació dels usuaris de la salut pública, acusen a la Regió Sanitària Metropolitana Nord Salut d’ignorar la situació de la sanitat pública a la ciutat i a la conselleria de Salut, Alba Vergès, de modificar les condicions laborals dels treballadors “amb l’excusa de la pandèmia”.

La plataforma critica l’actitud de Vergès i de la gerent de la metropolitana Nord, Anna Aran, durant la reunió telemàtica mantingudaamb ells fa tres setmanes, a la que van participar físicament l’alcalde Jordi Ballart i la regidora de Salut, Mònica Polo. Els representats dels treballadors i dels usuaris afirmen que se’ls va “menystenir” i posen com a exemple l’actitud de la gerent.

No només “no s’havia llegit” les reivindicacions que la plataforma el havia fet arribar”, sinó que “durant tota la reunió va mostrar desconeixement de la situació sobre el territori i de la gestió que les empreses sanitàries de Terrassa estan fent de la mateixa”. tot una “manca d’interès i de respecte”.

La plataforma va denunciar la “precarietat en la contractació del personal dels centres sanitaris”, les “condicions denigrants” dels professionals d’atenció primària i unes llistes d’espera a Terrassa que “dupliquen o fins i tot tripliquen les mitjanes de Catalunya”.

Treballadors i usuaris de la sanitat pública expliquen que les mancances del sistema recauen sobre el personal sanitari i denuncien que “s’estan modificant les condicions laborals de molts companys a cop d’instruccions per part del Departament de Salut amb l’excusa de la pandèmia”.

L’administració autonòmica, diuen, està “donant carta blanca a tots els proveïdors de Salut per fer qualsevol modificació de condicions laborals” i , d’aquesta forma, “vulnerar tots els drets” dels treballadors.

En el seu comunicat públic, la plataforma exposa sis mesures per “una sanitat pública de qualitat”. Demanen posar fi a les visites assistencials telefòniques; llistes d’espera “adequades al procés de salut, no a la manca de recursos; acavar amb la centralització de recursos i millorar l’accessibilitat als centres de salut i retribucions dignes, equiparables als professionals “dels països del nostre entorn i, fins i tot, dins d’Espanya”. També demanen acavar amb la precarietat i augmentar el nombre de llits hospitalaris a l’Àrea Metropolitana Nord.

Les Cuap
Un altre de les reivindicacions de la plataforma de la sanitat de Terrassa té a veure amb el desplegament dels Centres d’Urgències d’Assistència Primària (CUAP). Els manifestants defensen que aquest servei, que obrirà les 24 hores, cada dia de l’any, per resoldre els problemes de salut urgents de baixa i mitjana intensitat, “en cap cas estiguin annexats a les urgències hospitalàries, com sembla que estan planificats”.

La plataforma va fer arribar aquesta reivindicació al govern de la ciutat acabada la reunió amb la consellera Vergès i amb la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord. Tant l’alcalde com la regidora de Salut “es van comprometre” a defensar la reivindicació i Jordi Ballart va anunciar que “facilitaria la presència” dels treballadors del CST “a la seva junta de govern”.

El personal sanitari i els usuaris van fer front comú a l’octubre “per defensar el sistema públic de salut, aprimat després de tantes retallades, esgotat i amenaçat encara més durant la pandèmia de la Covid”. De manera conjunta, la plataforma va fer pública el 27 d’octubre una bateria de 16 punts per reivindicar “unes condicions dignes pels professionals i una atenció digna als ciutadans”.

El personal sanitari, amb el recolzament dels usuaris de la sanitat, anuncien que “no deixaran de lluitar pels seus drets laborals i per revertir l’explotació emparada en la vocació”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top