Publicitat
Terrassa

Acusat d’apropiar-se de 223.000 euros de la seva mare malalta d’Alzheimer

La seva mare rondava els 90 anys i estava malalta d’Alzheimer. El seu fill la va ingressar en una residència i, com era apoderat en el seu compte bancari, va treure diners. Molts diners. Centenars de milers d’euros. Això, almenys, sosté el fiscal, que acusa el fill d’un delicte d’apropiació indeguda, de fer-se amb 223.080 euros de la seva mare. La dona ja ha mort.

El jutjat d’instrucció número 1 de Terrassa va tramitar les diligències i l’Audiència Provincial de Barcelona ha assenyalat el judici per al dia d’avui, en la secció sisena. El Ministeri Fiscal reclama que l’acusat sigui condemnat a una pena de quatre anys de presó i al pagament d’una multa de 5.400 euros. I a indemnitzar a la residència geriàtrica, perquè també aquest centre va resultar perjudicat per la suposada acció delictiva del processament. Pels impagaments.

Compte bancari
Els fets es remunten a juny del 2015. Segons la Fiscalia, l’home (de 57 anys ara) va ingressar a la seva mare en una residència d’ancians de l’àrea de Terrassa el 23 de juny d’aquell any. L’anciana era titular d’un compte bancari en el qual el fill figurava d’apoderat. I des del dia de l’ingrés, i fins a maig del 2016, en menys d’un any, va retirar diners i més diners del compte. Feia reintegraments pràcticament a diari.

Segons els càlculs de l’acusació pública, va extreure del banc, tant per finestreta com per caixer automàtic, un total de 223.080 euros. La resident va acumular deutes amb la residència. Uns 9.000 euros.

Per al fiscal, l’inculpat és autor d’un delicte d’apropiació indeguda i el tribunal ha d’imposar-li quatre anys de presó, més dotze mesos de multa amb quota diària de quinze euros. A més, considera a l’encausat responsable civil directe de l’impagament al centre, al qual haurà d’indemnitzar “en la quantitat que es determini en execució de sentència” pels deutes causats, amb interessos legals. Les diligències inclouen les dades dels comptes bancaris i el Ministeri Públic ha sol·licitat la declaració de dos testimonis en el judici.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top