Publicitat
Terrassa

Nou detinguts per la venda de precontractes laborals ficticis

La investigació va començar a la Comisaría de Terrassa. I encara no ha acabat. De moment, però, hi ha nou detinguts. Agents de la Policía Nacional han desmantellat una trama dedicada a la venda de precontractes de treball perquè ciutadans comunitaris no residents poguessin aportar-los en l’obtenció del certificat de registre i assignació de NIE. Així podien beneficiar-se dels drets inherents a ser titular d’aquesta documentació; entre ells, disposar de la targeta sanitària.

Fruit de les indagacions, el Cuerpo Nacional de Policía ha detingut a nou persones, majoritàriament de nacionalitat italiana. No obstant això, el capitost de la xarxa és de nacionalitat espanyola. Els arrestats són presumptes autors d’un delicte de falsedat documental.

Les investigacions es van iniciar arran de la detecció, en les oficines de documentació d’espanyols i estrangers de les localitats de Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès, d’una sèrie de precontractes laborals que presentaven el mateix tipus d’irregularitat, segons fonts policials. Aquesta documentació l’aportaven, sobretot, ciutadans europeus comunitaris, principalment de nacionalitat italiana. La presentaven en dependències policials per a l’obtenció del certificat de registre d’assignació de NIE per a ciutadans comunitaris.

Documentació
Aquest document és requisit indispensable per a aquells europeus, de la UE, que desitgin residir a Espanya per un termini superior a tres mesos. Els habilita per a poder treballar, així com per a poder mantenir tot tipus de negocis, relacions jurídiques i/o administratives a Espanya.

"Per a poder accedir a aquesta documentació han d’acreditar estar en possessió de recursos econòmics suficients, una assegurança mèdica privada o pública a càrrec del país d’origen", diu la policia. Però si els interessats manquen de tot això, han de tenir un precontracte laboral que justifiqui que exerciran una activitat laboral a Espanya. Així poden ser eximits dels requisits anteriorment citats. Els precontractes aportats figuraven a nom de dues empreses del Vallès Occidental. Eren societats "fantasma". La Policia Nacional assegura que aquestes empreses mancaven d’activitat laboral des de feia més de deu anys. Els contractes els facilitava un ciutadà espanyol que es feia passar pel representant legal d’aquestes empreses.

Els beneficiaris d’aquests documents contactaven amb aquest individu. Li pagaven una quantitat de diners, que oscil·lava entre els 30 i 50 euros, perquè els emplenés al seu nom la documentació i així poder-la aportar en el tràmit.

Falsedat documental
Els nou detinguts són considerats presumptes autors d’un delicte de falsedat documental. Entre ells està el principal responsable de la trama, un ciutadà espanyol resident a Barcelona. El Cuerpo Nacional de Policía afirma que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els agents continuen analitzant expedients tramitats en les oficines de la comarca "per si poguessin haver estat utilitzats més pre-contractes de les empreses encartades en els últims anys".

El cas es va iniciar a Terrassa i aquí s’ha dut a terme la major part del pes de les indagacions. Les diligències les ha portat la Brigada Local de Extranjería y Fronteras de la Comisaría Territorial de Terrassa, al carrer de Baldrich.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top