Publicitat
Terrassa

El Consell d’Entitats demana un nou model de Serveis Socials

Davant “el greu impacte en forma de crisi social, sanitària i econòmica que ha produït la pandèmia del coronavirus”, el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa i Espais Drets insten l’Ajuntament a posar en marxa “de forma urgent” un pla de xoc social que contempli, entre altres, l’aturada de tots els desnonaments a persones vulnerables, garantir l’accés de tothom als subministraments bàsics, oferir suport psicològic a qui ho necessiti i dotar els treballadors dels Serveis Socials dels recursos necessaris. Ho fan a través d’una moció que presentaran avui al ple municipal ordinari de desembre.

Ambdues plataformes consideren que “no es pot permetre que no hi hagi coordinació ni criteris transversals entre diferents serveis com els socials i els d’habitatge”. Per això demanen un canvi de rumb en les polítiques públiques socials i d’habitatge que suposi el disseny d’un nou model de Serveis Socials. A més, proposen la creació d’un òrgan “transversal i horitzontal format per tots els col·lectius, plataformes i entitats que treballen directament amb els col·lectius més vulnerables” per tractar aquestes qüestions i fer seguiment de les mesures que prengui l’Ajuntament.

El ple de desembre, avui a les 9.30
Amb el Consell d’Entitats, intervindrà també avui al ple el Moviment per unes Pensions Dignes, amb una moció en defensa del sistema públic de salut. El ple tornarà a ser telemàtic, començarà a les 9.30 i es podrà seguir pel canal de YouTube de l’Ajuntament. A l’ordre del dia hi figura l’aprovació definitiva dels preus del bus i dels aparcaments de la ciutat, que es congelen.

En el torn de propostes de resolució, els partits debatran sobre vuit mocions, la majoria presentades per Ciutadans, que porta a debat la creació d’una línia d’ajuts per millorar la ventilació de l’oci nocturn, l’increment de la plantilla de la Policia Municipal, demana el suport del ple a les guarderies privades i suspendre l’aplicació del preu públic a la telefonia mòbil. El PSC proposa un sistema d’avaluació del programa de Govern i l’obertura del sector dels espectacles.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top