Publicitat
Terrassa

Cribratge urgent per un positiu en planta a l’Hospital de Terrassa

L’Hospital de Terrassa ha hagut de fer front aquests dies a un cas de Covid en una "planta neta" i activar un cribratge d’emergència per aïllar el virus. El centre ha aplicat el protocol establert per Salut i ha procedit al rastreig de tots els pacients i professionals de la planta: persones malaltes, personal sanitari, de la neteja, etc. En el cribratge s’han detectat positius asimptomàtics, informen des del centre. No ha transcendit el nombre de persones contaminades.

Des de l’Hospital de Terrassa informen que el pacient positiu va ser sotmès a una prova PCR en el moment de l’ingrés hospitalari, tal com marca el protocol, que s’aplica tant a pacients que ingressen tant per malaltia comuna, com en el cas que requereixin una intervenció quirúrgica. Si es detecten positius previs a l’ingrés, els pacients es deriven a plantes Covid i, si són negatius, segueixen el circuit previst originalment.

Positius asimptomàtics
El pacient contagiat va donar negatiu a la primera PCR d’ingrés, però posteriorment va presentar clínica compatible amb Covid. Confirmat el diagnòstic, el centre va activar el protocol marcat per Salut.

Fonts de l’Hospital de Terrassa expliquen que tant el primer pacient com els positius asimptomàtics detectats posteriorment han estat ingressats en planta Covid o bé estan fent l’aïllament preceptiu.

A la planta afectada s’ha aplicat el protocol de neteja i en aquest moment ja torna a funcionar amb normalitat.

El cas de l’Hospital de Terrassa no és un episodi aïllat. Altres centres de salut han aplicat el protocol en detectar positius entre els pacients ingressats en planta o bé entre els professionals. En aquests casos, els cribratges immediats permeten aïllar el virus ràpidament i frenar la transmissió, evitant que esdevingui un brot hospitalari.

Tot i que no és habitual, "es pot donar el cas que un pacient ingressi amb PCR negativa, però en el transcurs de l’ingrés es positivitzi", comenten des de l’hospital.

En aquests casos "l’objectiu és detectar si hi ha algun altre positiu asimptomàtic" per procedir a les reubicacions o aïllaments necessaris, tal com indiquen els protocols vigents i com s’ha anat fent des de l’inici de la pandèmia", afirmen des de l’hospital.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top