Publicitat
Terrassa

Més de deu milions d’euros solidaris contra la Covid-19

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es van acomiadar a les 02.20 hores de la matinada del dilluns amb més de 10,3 milions d’euros recaptats, que aniran destinats a la investigació biomèdica de la Covid-19, amb l’objectiu de millorar la qualitat i esperança de vida de les persones afectades pel virus.

De manera excepcional, la Fundació La Marató de TV3 ha avançat la convocatòria d’ajudes a la investigació i tot el procés d’adjudicació dels fons aconseguits en aquesta edició. D’aquesta manera, els equips de recerca poden optar al finançament de La Marató per dur a terme els seus treballs sobre el nou coronavirus a partir d’avui, 21 de desembre, i fins al 18 de gener, segons ha informat TV3.

En l’edició d’aquest any i per primera vegada en els seus 28 anys de funcionament, el programa no ha disposat de les grans seus on es recollien, a través de centenars de telèfons, les donacions dels espectadors. A causa de la Covid-19, va ser necessari recollir els donatius a través d’internet, de transferència o Bizum, tot i que es va mantenir un equip de persones que v a atendre per telèfon les donacions que van fer arribar les persones sense accés a internet. Antonio Orozco, Rozalén, l’Escolania de Montserrat o els Stay Homas van ser alguns dels artistes i músics que van participar en el programa, durant el qual també es van poder veure i escoltar les vivències de supervivents de la malaltia i dels seus familiars.

Terrassa, implicada
Terrassa, com altres municipis, s’ha sumat un cop any a la jornada solidària. Una llarga llista d’entitats han fet activitats per recollir fons i algunes d’elles han coincidit aquest cap de setmana. El Teatre de la Santa Creu, per exemple, va acollir l’espectacle “Això va de riure”, amb diferents textos teatrals còmics a càrrec d’alumnes d’Acció Teatre. La companyia va fer tres sessions entre dissabte i diumenge.

Dels sectors implicats, les escoles són un dels més dinàmics i la majoria ha organitzat actes solidaris des de les associacions de mares i pares dels alumnes. A la pàgina web de la Marató hi figuraven La Nova Electra, Maria Auxiliadora, Sagrat Cor de Jesús, Creixen Terrassa, EOI de Terrassa, Airina, Petit Estel-la Nova, Pia, Ramon Pont, Tecnos, Cingle, Delta i Jardinet, Pere Viver, L’Heura, així com la Fundació Main i el Centre Hípic La Granja. El comerç també s’ha mobilitzat. L’Associació de Concesionaris del Mercat de la Independència va interpretar el conegut ball “Jerusalema”, amb l’objectiu d’animar als clients i amics via xarxes socials a fer aportacions a la Marató. A banda de les entitats, Terrassa ha tingut projecció durant el programa a TV3, el qual va comptar amb les actuacions de Miki Nuñez i Gemma Humet, així com l’emissió de missatges de crida a la solidaritat enregistrats per Pere Arquillué i el mateix Miki Nuñez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top