Publicitat
Terrassa

Ampliacions per trams vs tercer carril

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat explica que l’ampliació de la C-58 respon a "una actuació detallada, hem fet cirurgia. Abans es parlava d’un tercer carril per tota la via i ara parlem de treballar enllaç per enllaç, responen a la demanda". D’aquesta manera, amb un pressupost inferior i "amb actuacions puntuals hem aconseguit els efectes del tercer carril".

Finalitzada l’ampliació, la Generalitat no contempla l’execució del tercer carril en la seva integritat. El projecte està aparcat. "Amb 30 milions d’inversió, la part més important de la feina queda feta", explica el secretari de Mobilitat. Sí s’atendran, però, "altres necessitats que apareguin en algun enllaç, però ara el nostre objectiu és ampliar l’oferta del transport públic".

Gavin recorda que el 2021 hi ha prevista l’arribada dels 15 nous trens per a la línia vallesana de FGC. "La incorporació dels nous vehicles permetrà augmentar la freqüència de pas a 5 minuts, equiparant-la al metro".

El Pla Específic de Mobilitat del Vallès preveu precisament reforçar l’oferta de transport públic. El document dibuixa l’horitzó 2017 i, si no hi ha novetats de darrera hora, s’aprovarà definitivament a principis de 2021. El pla és el full de ruta de la mobilitat a la comarca i apunta objectius com el perllongament de l’R1 fins a la UAB, l’elaboració d’una xarxa d’aparcaments dissuasoris, Noves estacions de Rodalies i FGC, com la parada Terrassa Sud de la S1 o l’estació Terrassa Oest de Rodalies. També proposa la millora de la capacitat de FGC i l’estudi d’una alternativa al túnel ferroviari de Collserola. Pel que fa a la mobilitat en bus, en bicicleta i a peu, apunta a creació d’una xarxa de bus que connecti els municipis vallesans i itineraris ciclistes.

El Pla Específic de Mobilitat del Vallès ha superat la fase de presentació d’al·legacions. En total, 770 requeriments i propostes en l’àmbit ferroviari, del transport públic, per carretera, en bicicleta i sobre mercaderies.

El pla se sotmet ara a la declaració ambiental estratègica i a la validació per part del Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible, la Comissió Catalana del Trànsit i la Seguretat Viària, el Consell Nacional de les Dones i el Consell Català de Mobilitat.w

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top