Publicitat
Terrassa

La donació de sang arrenca a Ca N’Anglada

L’ Ajuntament de Terrassa torna a col·laborar amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST) amb la cessió d’un espai municipal ampli per a una nova campanya de donació de sang i inscripció al registre de donants de medul·la òssia. El Consistori posa a disposició del BST el Centre Cívic Montserrat Roig, a l’avinguda Barcelona, 180, el proper dilluns, 4 de gener, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Per participar-hi, és imprescindible demanar cita a través del web donarsang.gencat.cat . El BST engega aquesta campana, amb la col·laboració de l’Ajuntament, coincidint amb un dels períodes més crítics, com són les dues últimes setmanes de l’any, juntament amb el mes d’agost, que és quan el nombre de donacions disminueix més. A més, en els períodes de menys donació la principal necessitat són les plaquetes, que són les que caduquen més de pressa, en només cinc dies.

Per registrar-se com a donat de medul·la cal tenir entre 18 i 40 anys i gaudir d’un bon estat de salut. Les persones interessades han d’emplenar un formulari i donar sang. Durant la donació s’extrau una mostra que serveix per analitzar l’HLA, que són un grup de proteïnes que permeten saber la compatibilitat entre dues persones de cara a possibles donacions en el futur. La donació de medul·la òssia es fa només en cas que hi hagi una persona malalta compatible que en necessiti i, en la majoria dels casos, la donació es fa a través d’un procediment molt semblant al de la donació de sang. Com més jove és el donant, més probabilitats té de sobreviure el pacient.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top