Publicitat
Terrassa

Els Reis d’Orient arriben avui als set districtes de la ciutat

El Govern va dictar ahir noves restriccions per l’augment de la pandèmia com el confinament municipal, però tot i això no frenarà la celebració de Reis, la festa màgica per excel·lència i la més esperada pels infants de la casa. Melcior, Gaspar i Baltasar són fidels a la seva cita i arribaran avui a Terrassa i a totes les llars per portar molts regals i moltes joguines i, potser, una mica de carbó.

Enguany, però, ho faran d’una manera atípica perquè amb la Covid-19 no poden fer la gran cavalcada ni l’acte de benvinguda a l’atri de l’Ajuntament. Enguany, els Reis d’Orient arribaran a la ciutat a les 16 h de la tarda i, fins a les 20?h, visitaran els set districtes de la ciutat i saludaran a més de 15 mil infants que han demanat cita, segons ha informat l’Ajuntament que col·labora estretament amb El Social, l’entitat organitzadora de la recepció als Reis.

Llocs de rebuda
Melcior, Gaspar i Baltasar, doncs, muntaran la carpa reial al pati de set escoles públiques: Lanaspa, Agustí Bartra, Aurò, El Vallès, Enxaneta, Sant Llorenç del Munt i Josep Ventalló. Els nens i nenes que han sol·licitat veure’ls de molt a prop hauran de fer un itinerari delimitat i senyalitzat d’entrada i sortida, per evitar aglomeracions. Patges i ajudants s’encarregaran que tots els infants que ho han demanat, puguin saludar a Ses Majestats de la manera més àgil i lleugera possible.

Perquè tot funcioni, s’ha previst diferents franges horàries a cada una de les escoles. D’aquesta forma es faran entrades cada mitja hora, amb una primera entrada a les 16 h i una darrera a les 20 hores. La capacitat de cada torn serà de 250 persones. I cal dir que ara mateix (un dia abans de l’arribada) ja s’havien exhaurit quasi totes les reserves fetes a la pàgina web, amb la qual cosa ja s’augura que la recepció reial serà un gran èxit. Així, cada escola ja tenia ahir quasi totes les reserves de 2.250 completes amb un total de 15.709. El únic centre que quedava amb vacants era el Josep Ventalló que tenia 2.210 cobertes i li faltaven només 40 places per omplir. Posteriorment a la celebració dels actes de benvinguda als diferents districtes, s’emetrà per Canal Terrassa, a les 21 h, la recepció oficial per part de l’alcalde, Jordi Ballart, acompanyat dels portaveus municipals a Ses Majestats. En aquest acte, l’alcalde donarà la benvinguda oficial a la ciutat a Ses Majestats i el rei Gaspar adreçarà unes paraules a tots els infants de la ciutat a través de la televisió municipal.

Opcions descartades
L’acte de benvinguda als Reis que, finalment, queda centralitzat als patis escolars s’ha anat modificant en les últimes setmanes de l’anunci de programació d’activitats de les festes nadalenques, perquè tot estava subjecte a l’evolució de les dades de la pandèmia de les mesures de la conselleria de Salut.

Primer es va pensar en mantenir la cavalcada, però de seguida es va fer marxa enrere. Després es va publicitar un acte i festa de benvinguda a l’Estadi Municipal. Aquesta segona proposta va provocar crítiques en el sentit que no era adequada per problemes d’aglomeracions i mobilitat. L’última opció, la de fer actes distribuïts als set distintes, sembla que ha tingut molt bona acollida. De fet, municipis propers com Sabadell i Sant Cugat també s’han decantat per col·locar carpes reials a diversos llocs de la ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top