Publicitat
Terrassa

Mireia Moreno guanya el Premi Nacional de Moda de Bany

No s’esperava guanyar, però així ha estat. Mireia Moreno Gallart (Terrassa, 23 anys), dissenyadora de moda, ha obtingut el Premi Nacional de Moda de Bany de Nous Talents 2020 del certamen Mediterranean Fashion Beach (MFB). Mireia ha estat guardonada per la seva col·lecció Plastic Waves i a més ha sigut mereixedora del Premi Eco Bany a la sostenibilitat.

Dos reconeixements, doncs, en un sol concurs que han estat una gran sorpresa. "Ha estat el millor regal de Nadal que podia tenir. És un certamen competitiu perquè hi ha dissenyadors i dissenyadores amb molta experiència. En aquesta edició només érem dues noies de vint-i-tres anys, per la qual cosa estic molt satisfeta", va manifestar la Mireia.

La jove dissenyadora ha explicat que va presentar al concurs una col·lecció de vuit banyadors i dos complements, un vestit i un pantaló. "És una col·lecció molt elegant, atractiva, i a la vegada també reivindicativa amb el medi ambient i la sostenibilitat. Són banyadors amb molt d’estil amb estampats que fan referència al mar i també a la contaminació. I fins i tot, en alguna de les peces hi vaig incorporar com una metàfora diverses ampolles de plàstic". La Mireia està molt contenta d’haver estat escollida i també del contingut del premi. Hi ha un premi en metàl·lic de 3.000 euros i el regal d’un màster en moda valorat en 6.000 euros i pràctiques en el sector amb empresaris reconeguts. A més, ModaEspaña, amb l’objectiu de promoure la producció feta aquí, fa obsequi de 500 etiquetes "Hecho en España" per les seves futures produccions.

La Mireia ve d’una família de molta tradició tèxtil i és filla de Glòria Gallart, propietària del comerç Glòria Moda Íntima, davant del Mercat de la Independència de Sant Pere. Explica que està ben posicionada per promocionar els seus models de bany. "Ja estem en el procés de cercar la confecció amb la idea que la col·lecció es puguin posar a la venda a l’estiu".

Diu que el món de la moda l’atrau i que li agradaria dedicar-se de manera específica al sector de la llenceria i del bany, i especialment a l’estampació. "Aquestes dues línies de moda m’entusiasmen -segurament perquè hi estic molt en contacte per la botiga de la mare- i els estampats m’encanten". El premi li ha arribat a la jove dissenyadora quan just acabava els seus estudis de moda a Sabadell i Barcelona. "En realitat quan en vaig presentar al certamen de Moda Bany encara estava estudiant. Així i tot vaig pensar que era una oportunitat, si més no per agafar experiència i per donar-te a conèixer; que era una bona carta de presentació". Va començar a dissenyar la col·lecció cap al mes de febrer de l’any passat i va ser escollida com a finalista.

El mes d’agost va viatjar fins a Benidorm per gravar la passarel·la de Plastic Waves, que va comptar amb la col·laboració de la dissenyadora de joies Mónica Corvera. Els premis del concurs d’estiu de la MFB de nous talents és considerat un dels més importants a Europa. Els guardons s’havien de donar abans, però la Covid-19 ho va demorar i s’ha acabat fent públics fa uns dies. Amb tot, el certamen Mediterranean Fashion Beach vol fer un acte presencial al llarg d’aquest 2021 si la pandèmia ho permet.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top