Publicitat
Terrassa

Un professor de la UPC de Terrassa retransmet un aterratge a Mart

Aquest dijous, a les 21.30 h, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) organitza la retransmissió en “streaming” de l’aterratge a Mart del Perseverance, el vehicle rover de la NASA que va partir de la Terra amb destinació al planeta vermell el passat 30 de juliol. La retransmissió anirà a càrrec de Miquel Sureda, professor de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Guillem Anglada, astrofísic de l’ICE-CSIC; Mariona Badenas, astrofísica del MIT, i Ignasi Casanova, científic planetari i professor i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la UPC.

Interactuar
Els espectadors de l’esdeveniment, que podran interactuar amb els experts, podran veure com el mòdul Persi intentarà frenar els 20.000 km/h amb què entrarà Perseverance a Mart per deixar-lo sa i estalvi sobre la superfície marciana. Els quatre experts que retransmetran en directe l’aterratge connectaran en directe amb Adriana Ocampo, directora del programa de ciència de la NASA, amb Juan Antonio Vaquerizo i Jorge Pla, del Centro de Astrobiología (CSIC-INTA).

Aquest esdeveniment espacial que retransmet el CCCB és el tret de sortida de l’exposició “Mart, el mirall vermell”, que reflexiona sobre el futur de l’espècie humana i la naturalesa de l’univers que habitem. La mostra es podrà visitar del 25 de febrer a l’11 de juliol.

El grup de recerca en Micro i Nanotecnologies de la UPC ha participat en el disseny, la fabricació i la calibració del sensor de vent de l’instrument MEDA, que viatja en la missió de la NASA Mars2020 Perseverance, embarcada dins del coet Atlas V 541 i llançada amb èxit, el 30 de juliol, des del Centre Espacial John F. Kennedy de Florida (Estats Units). Aquest és el tercer cop que tecnologia fabricada a la UPC viatja cap a Mart. En aquesta ocasió són 60 xips de silici que constitueixen el nucli del sensor, que mesurarà el vent de Mart.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top