Publicitat
Terrassa

Salut començarà a vacunar el personal de les escoles i instituts aquesta setmana

El Departament de Salut ja té preparat el procediment per començar a vacunar, aquesta mateixa setmana i amb l’antídot desenvolupat per la companyia farmacèutica AstraZeneca, el personal de fins a 55 anys de tots els centres educatius de Catalunya, tant escoles com instituts. De fet, ahir a la tarda el Departament d’Educació va notificar a tot aquest personal l’inici de l’esmentat procés de vacunació contra el coronavirus.

D’aquesta manera, les persones que treballen a les escoles i els instituts catalans van començar a rebre un missatge al seu telèfon mòbil redirigint-los a una web per autoprogramar-se quan i on volen ser vacunats. L’operativa permet als professionals que escullin entre els 37 centres vacunals de Covid-19 que Salut ha desplegat arreu de Catalunya, i entre algunes franges horàries establertes. Està previst que avui ja s’obri el torn per començar a vacunar-se.

Així continua avançant a Catalunya el procés de vacunació contra el SARS-CoV-2 entre els col·lectius professionals prioritzats pel Departament de Salut a l’hora de rebre la primera dosi d’AstraZeneca, A finals d’aquesta setmana també es preveu començar a vacunar grans dependents i persones més grans 80 anys, mentre que la setmana passada ja es va iniciar la vacunació de cossos de seguretat i emergències de Catalunya, com els Mossos d’Esquadra, professionals sanitaris de segona línia, així com sociosanitaris i altres col·lectius com farmacèutics, logopedes, fisioterapeutes i psicòlegs.

Recerca
La vacuna contra la Covid-19 és el punt final d’un llarg procés d’investigació. Els darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a tot el món han participat coordinadament en la creació de la vacuna contra el virus. La pandèmia genera costos humans i econòmics globals i és per això que el desenvolupament de les vacunes ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada sense precedents.

El procés d’investigació ha estat observat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre el desenvolupament, la distribució i l’aplicació de la vacuna.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top