Publicitat
Terrassa

Crisi política per la filtració de l’informe de la síndica

La filtració als mitjans d’un informe de la síndica de Terrassa, Isabel Marquès, en què afirmava que la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, va violar el Codi Ètic local en promoure la contractació del festival de poesia "Elixir", ha provocat un terrabastall polític. Ahir, el govern municipal va lamentar "la utilització política de la Bústia Ètica" de l’Ajuntament i la síndica va demanar l’obertura d’una investigació per part de la Comissió de Seguiment i Control del Codi Ètic, "per la filtració d’un informe confidencial d’un procés que busca i defensa el respecte per l’ètica i la integritat institucional dels càrrecs electes de la ciutat», va dir.

La Bústia Ètica és una eina, diu la síndica, per "denunciar de forma confidencial i anònima les possibles actuacions contràries al codi ètic i de conducta" de l’Ajuntament. Recorda que va acceptar ser-ne l’òrgan gestor donat que es "garantia la confidencialitat i l’anonimat dels denunciants i dels denunciats".

Marquès lamenta que s’hagi filtrat el primer informe de treball intern relacionat amb la Bústia Ètica i que havia remès recentment a la Comissió Informativa de Transparència. Ahir, en el marc de la comissió, va demanar una investigació interna que "pugui aclarir l’origen de l’esmentada filtració pública documental". L’objectiu és que es valori l’existència "d’una eventual responsabilitat disciplinària o administrativa", segons fonts municipals.

Per la seva banda, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va dir ahir que la filtració "ha posat de manifest que un òrgan polític no pot ser el garant de l’ètica i la integritat dels càrrecs electes, ja que després succeeix aquesta instrumentalització d’un òrgan que ha de ser independent i objectiu, per part d’uns càrrecs polítics».

L’alcalde de Terassa va defensar ahir la legalitat de la contractació del festival "Elixir". "El desprestigi a qualsevol preu -afirma-, ha motivat aquesta filtració, saltant-se totes les normes escrites de l’escenari polític de la ciutat, coneixent a més que tot el procediment de contractació ha estat legal i transparent".

Ahir, la Comissió de Garantia i Seguiment del Codi Ètic de la Comissió de Transparència havia de valorar l’informe de la síndica, que fa referència al grau de parentiu de la regidora de Cultura i la presidenta de l’entitat Elixir Poètic, cosina seva.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top