Publicitat
Terrassa

La traçabilitat de l’informe de la síndica

La batalla política originada arran de la filtració d’un informe de la síndica de Terrassa, que acusa la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, d’incomplir el Codi Ètic municipal en el contracte del festival de poesia "Elixir", està derivant en una "caça de bruixes". El partit majoritari del govern, Tot per Terrassa, exigeix una investigació que revisi la traçabilitat de l’informe per conèixer on es va produir la filtració i si va ser obra d’un grup municipal.

Així ho ha exposat el regidor Noel Duque a la Comissió Informativa de Transparència, on ha suggerit que el gest prové de files socialistes. "Dilluns a les 8.15 hores -ha explicat- els membres de la Comissió de Transparència van rebre l’informe".

Dues hores més tard, a les 10.01 hores, afirma Duque, la periodista d’EFE va filtrar la notícia, abans que l’informe es presentés en comissió. Duque va puntualitzar que la informadora d’EFE "fa el seguiment de les notícies del PSOE".

Un cop exposat el "timing" de la filtració, Duque va formular una pregunta als companys de Consistori presents a la reunió telemàtica. "Qui ho ha filtrat? Quin grup ha filtrat aquesta informació abans de portar-la a la Comissió de Transparència?". Davant el silenci dels companys de Consistori, el regidor de Tot per Terrassa va anunciar que el seu grup sol·licitarà "una comissió que investigui la traçabilitat de l’informe des que la síndica el va concloure".

Duque va formular la pregunta i l’anunci de la comissió d’investigació contra la voluntat de la presidència de la Comissió de Transparència, la regidora de Ciutadans Isabel Martínez, que el va convidar a plantejar el tema posteriorment, en el marc de la Comissió de Garantia i Seguretat del Còdi Ètic.

A diferència de les comissions informatives, que són públiques i s’emeten pel canal municipal de YouTube, la de Garantia i Seguretat del Codi Ètic es fa a porta tancada.

Ahir, l’informe de la síndica sobre la contractació del festival de poesia "Elixir" va saltar als mitjans generalistes, que es van fer ressò de l’acusació contra la regidora de Cultura i de la reacció tant de la síndica com de l’alcalde de Terrassa, que han denunciat públicament la filtració d’un document "confidencial" i que, en paraules de la mateixa defensora del ciutadà, era "intern".

Des del partit de Jordi Ballart defensen la legalitat de la contractació del festival "Elixir"i la qualitat d’aquest aconteixement cultural. Tot per Terrassa ha manifestat que darrere la filtració hi ha "una intencionalitat política" de malmetre la imatge del partit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top