Publicitat
Terrassa

Vero, la primera vigilant escolar

Nous cos de voluntaris per controlar els col·legis

Vero Agüero va començar ahir el seu voluntariat a l'Escola Pia / NEBRIDI ARÓZTEGUI
Publicitat

“Hola, Vero”, i Vero somreia, i se li apreciava el somriure en els ulls, i ella responia amb un afectuós “hola, bon dia” a la petita que la saludava a l’entrada de la Escola Pia. Ja la coneixien, perquè Vero és mare de dos alumnes del col·le i treballa en el col·le com a administrativa. Però ahir, Vero era una mica més: era la primera persona a treballar de voluntària en la regulació del trànsit en els entorns escolars. Per això portava armilla reflectora i un senyal de stop a la mà. És la primera component del que ja es coneix en l’argot popular com a “patrulla escolar”.

Les “patrulles escolars” són un un nou cos de voluntaris impulsat per l’Ajuntament a l’empara de la nova ordenança municipal de mobilitat, aprovada al gener, que contempla aquesta figura de protecció en els passos de vianants a les hores d’entrada i sortida de les escoles. A Terrassa constitueixen una novetat, però en altres ciutats catalanes la seva funció ja està consolidada. “En altres poblacions funciona molt bé i és una fórmula d’èxit, una experiència molt positiva. A Terrassa ens feia falta. Amb la nova ordenança s’ha pogut dur a terme el projecte, encara que la major part de la protecció escolar la continua realitzant la Policia Municipal”, va comentar ahir el regidor de Policia Municipal i Seguretat, Xavier Fernández Rivero, que va assistir a la posada de llarg de Vero, la primera integrant d’una patrulla escolar que a Terrassa compta amb una dotzena d’aspirants més. La segona voluntària començarà a desenvolupar la seva funció en unes setmanes al Liceo Egara. Encara li falta la sessió de pràctica.

Si algú pot regular el trànsit als voltants d’una escola, qui millor que algú del propi centre educatiu. Hola, Vero, deien els més petits que ahir entraven a l’Escola Pia per l’accés del carrer de Vallhonrat. I Vero, de 39 anys, saludava sense perdre de vista la seva responsabilitat. Un policia li impartia consells bàsics, ara aquí, ara així, tutelant la pràctica, i a Vero se li passava poc a poc la tensió del primer moment. “L’agent m’ha donat molta confiança. M’ha aconsellat que quan vegi molts vehicles en cua, pari el pas de vianants per desfer l’embús”, explica la voluntària. Una vegada descongestionat el trànsit, Vero es plantava en el pas de vianants, senyal d’stop en mà, i parava els vehicles perquè transitessin els escolars i els seus acompanyants.

Verónica Agüero és mare, administrativa i exerceix d’infermera elemental en el col·legi: “Les rascades, almenys, les intento curar jo”. I ara és ja una integrant, la pionera, de la patrulla escolar de Terrassa: “Em va fer molta il·lusió quan des del centre van pensar en mi per a aquest treball”. Al final, malgrat la frisança dels nervis primers, el primer dia va ser divertit, va confessar. Minuts després de les 9, Vero va deixar armilla i stop i es va dirigir al seu lloc de treball remunerat. “Hola, Vero”, deixava anar una alumna ressagada.

Publicitat
Vero, la primera vigilant escolar
To Top