Publicitat
Terrassa

Més de 77.000 persones als mercats de la Rambla i del Parc de Sant Jordi

Una Fira Modernista molt popular planta cara a la Covid

Ciutadans passejant el cap de setmana per la Rambla / Nebridi Aróztegui
Publicitat

La Fira Modernista de l’any de la pandèmia tanca amb nota. La ciutadania es va llençar al carrer dissabte i diumenge en una edició en format reduït, amb mascareta i límits d’aforament. Les xifres mostren que la cultura i el patrimoni han tornat a seduir la ciutadania. Només pels espais de carrer com el mercat d’artesania al Parc de Sant Jordi, el d’alimentació a la Rambla o la plaça del Progrés hi van passar 77.532 persones durant el cap de setmana.

Ambient a la Rambla / Nebridi Aróztegui

El Teatre Principal va registrar una assistència de 1.531 persones en els 7 espectacles que es van dur a terme entre divendres i diumenge, a les que cal afegir les 730 persones que van passar pel pati del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o de la Coral els Amics per assistir a les activitats programades en aquestes espais.

D’altra banda, un total de 7.349 persones van visitar els diferents espais museístics oberts durant la fira, destacant els 4.226 visitants del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya o els 1.482 de la Masia Freixa.

Un altre dels atractius de la Fira Modernista de Terrassa i que compta amb una gran acceptació entre el públic són les visites i rutes guiades al patrimoni. Enguany, i tot iles limitacions d’aforament, un total de 1.736 persones van participar d’algunes de les propostes que formaven part del programa de la Fira d’aquest any.

Malgrat tractar-se d’una Fira Modernista amb un caràcter marcadament local degut a la situació sanitària, els punts d’informació ubicats al Raval de Montserrat i el parc de Sant Jordi van rebre fins a 877 consultes, detectant-se un cert volum de visitants de fora de la ciutat, especialment de Barcelona i de la resta del Vallès.

En una edició marcada per un format més reduït i adaptat a les mesures vigents aprovades pel Procicat, el regidor de Turisme, Pep Forn, ha afirmat: «Després de molts mesos de treball hem aconseguit celebrar una fira diferent i adaptada, però amb el mateix esperit creatiu i modernista de sempre. Totes les activitats s’han pogut desenvolupar sense incidents gràcies a l’organització, a la prudència i responsabilitat mostrada pels terrassencs i les terrassenques i a la gran feina realitzada per les més de cinquanta entitats que hi han col·laborat».

https://www.diarideterrassa.com/fotografia/2021/05/08/fira-modernista-de-terrassa-2021/

Publicitat
To Top