Publicitat
Terrassa

Font Vella, la nova milla d’or de la restauració

Gaby Bascuñano, a la cuina de la patateria Te quiero un huevo / Alberto Tallón
Publicitat

Tres famílies del sector obren negoci al cèntric carrer, que deixa de ser una via només de botigues per acollir establiments de forquilla. Els empresaris aposten per aquest carrer com a plataforma de llançament dels seus projectes.

Potser són més cridaners els negocis d’ungles, però el veritable fenomen de noves implantacions a l’emblemàtic carrer de la Font Vella el protagonitza la restauració. Dècades funcionant com a via de botigues i ara resulta que, en plena sortida de la Covid, és el negoci de la forquilla el que aposta per generar un nou eix al centre de la ciutat.

No es tracta de negocis bombolla ni de franquícies efímeres. En el cas de la Font Vella, l’aposta la protagonitzen tres famílies amb experiència al sector de l’alimentació i del comerç, emprenedors que han decidit llençar el seu model de negoci al bell mig de Terrassa i fer de la Font Vella la seva plataforma de llançament.

El restaurant La Tremenda obre dilluns /Alberto Tallón

És el cas dels germans Frank Cazorla i Pepe López, l’ànima de l’hamburgueseria gurmet La Tremenda. L’establiment obre dilluns al tram nord de la Font Vella, al davant d’El Social,
Els empresaris van obrir la primera La Tremenda a Barberà, el febrer de 2020, a les portes de la pandèmia, “Està funcionant molt bé i buscàvem una ciutat important on obrir el segon restaurant, abans d’expandir-nos per Catalunya”, explica Frank. Ell és un professional del màrqueting i el Pepe un cuiner amb experiència internacional. “Estem desitjant obrir per trencar amb la imatge del “fast food” associat a les hamburgueses. Les nostres són tremendes, ecològiques i tot el que servim és fet a la nostra cuina”.

El projecte no es queda aquí. “Abans de finals d’any volem obrir un altre La Tremenda a una ciutat vallesana i després, igual fem el salt a Barcelona”.

La patateria Te quiero un huevo /Alberto Tallón

En la mateixa onda estan els germans Bascuñano. El Gaby, professional de la restauració i l’Alberto, amb botiga al centre. Són els propietaris de la patateria Te quiero un huevo, al tram sud de la Font Vella. Van iniciar l’aventura fa cinc mesos amb negoci i marca propis i ara estudien si fer cadena amb establiments propis o bé franquiciar-los. “La idea era posar el negoci a prova a Terrassa, observar el mercat i créixer”.

La rostisseria 1905 /Alberto Tallón

Al costat, acaba d’obrir un bufet lliure de cuina japonesa i al número 69, al capdamunt de la Font Vella, el grup Rístol ha estrenat la seva segona rostisseria 1905. “Amb la pandèmia i amb els restaurants tancats hem fet l’aposta pel menjar casolà per emportar” explica Núria Soriano, responsable d’implantació de 1905. El setembre van obrir a Viladecavalls, aquesta setmana ho han fet a Font Vella i “a finals de maig estrenem rostisseria a l’avinguda Béjar”.

Entre els nous, la veterana Cafeteria Nova Font Vella, que serveix menús de cuina casolana. Els germans Abad gestionen també “Can Felip”, al davant de la Cecot. “Ens estranyava molt estar sols a la Font Vella, que no obrissin més restauració”, comenta Joan Abad. “L’arribada de nous negocis sempre suma. Són clients nous que passen per la porta de tots, incloses les botigues. Un dia voldran un estofat de llenties, un altre una hamburguesa, un altre patates fregides o un pollastre a l’ast”.

Publicitat
Font Vella, la nova milla d’or de la restauració
To Top