Publicitat
Terrassa

Condemnat un policia per suborn

Rebia diners a canvi de papers per a estrangers

Edifici de la Policía Nacional a Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI
Publicitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la condemna a vuit anys de presó a un sotsinspector de la Policía Nacional responsable d’Estrangeria a Terrassa que es va lucrar cobrant a immigrants en situació irregular a canvi de facilitar-los permisos de residència, segons l’agència EFE.

En la seva sentència, la sala civil i penal del TSJC desestima el recurs del sotsinspector i ratifica la condemna de vuit anys de presó que li va imposar l’Audiència de Barcelona, a partir del veredicte d’un tribunal popular, per un delicte continuat de suborn en concurs amb un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, actuant “amb un ànim de lucre indegut”.

A més dels vuit anys de presó, el TSJC també avala la multa de 5.400 euros i la pena d’onze anys d’inhabilitació que va imposar l’Audiència al sotsinspector per cobrar a immigrants en situació irregular a canvi de facilitar-los el permís de residència, fingint que havien estat víctimes de tràfic il·legal de persones.

El condemnat va dur a terme aquesta pràctica il·lícita mentre va exercir, entre 2014 i 2017, com a cap del Subgrup de la Brigada Local de Extranjería y Fronteras de la Comisaría del Cuerpo Nacional de Policía a Terrassa.

En concret, segons la Justícia, el sotsinspector va rebre pagaments d’almenys onze immigrants en situació irregular per quantitats que oscil·laven entre els 7.000 i 10.000 euros en concepte de gestió i obtenció del permís de residència en territori nacional, malgrat tractar-se d’un tràmit gratuït en el que únicament s’han d’abonar 36 euros en concepte de taxes.

Publicitat
Condemnat un policia per suborn
To Top