Publicitat
Terrassa

Condemnat un policia per suborn

Rebia diners a canvi de papers per a estrangers

Edifici de la Policía Nacional a Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat la condemna a vuit anys de presó a un sotsinspector de la Policía Nacional responsable d’Estrangeria a Terrassa que es va lucrar cobrant a immigrants en situació irregular a canvi de facilitar-los permisos de residència, segons l’agència EFE.

En la seva sentència, la sala civil i penal del TSJC desestima el recurs del sotsinspector i ratifica la condemna de vuit anys de presó que li va imposar l’Audiència de Barcelona, a partir del veredicte d’un tribunal popular, per un delicte continuat de suborn en concurs amb un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, actuant “amb un ànim de lucre indegut”.

A més dels vuit anys de presó, el TSJC també avala la multa de 5.400 euros i la pena d’onze anys d’inhabilitació que va imposar l’Audiència al sotsinspector per cobrar a immigrants en situació irregular a canvi de facilitar-los el permís de residència, fingint que havien estat víctimes de tràfic il·legal de persones.

El condemnat va dur a terme aquesta pràctica il·lícita mentre va exercir, entre 2014 i 2017, com a cap del Subgrup de la Brigada Local de Extranjería y Fronteras de la Comisaría del Cuerpo Nacional de Policía a Terrassa.

En concret, segons la Justícia, el sotsinspector va rebre pagaments d’almenys onze immigrants en situació irregular per quantitats que oscil·laven entre els 7.000 i 10.000 euros en concepte de gestió i obtenció del permís de residència en territori nacional, malgrat tractar-se d’un tràmit gratuït en el que únicament s’han d’abonar 36 euros en concepte de taxes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Condemnat un policia per suborn
To Top