Publicitat
Terrassa

Tres multes al dia per saltar-se el toc de queda

Reforç de la vigilància nocturna els caps de setmana

Control policial nocturn / NEBRIDI ARÓZTEGUI
Publicitat

Van ser 196 dies  de toc de queda. No es podia ser al carrer sense causa justificada de 22 a 6 hores. El confinament nocturn, una de les mesures més destacades i polèmiques de l’estat d’alarma per lluitar contra la propagació del coronavirus, va acabar diumenge passat, 9 de maig, i fins a aquell dia la Policia Municipal havia multat per saltar-se el toc de queda 588 persones. Una mitjana de tres al dia.

Hi havia qui sortia a estirar les cames, i hi havia qui provava sort en desafiament personal, però la conducta de la major part dels infractors estava associada a molèsties a altres ciutadans. O sigui: participaven en “botellons” o activitats similars. Aquests comportaments continuen sent sancionables tot i que ja no existeixi toc de queda, i per aquest motiu la Policia Municipal ha anunciat que reforçarà la vigilància nocturna a partir del pròxim cap de setmana. Com era d’esperar, el diumenge passat, a partir de les 00.00 hores, aixecada la barrera del confinament, oberta l’aixeta, la situació va ser difícil de controlar. La policia té localitzats uns quants espais d’atenció preferent i actuarà en ells per evitar concentracions de gent.

Mesures
La setmana passada va detectar aglomeracions que suposaven un risc per a la contenció del virus. El cos local vol garantir el compliment de les restriccions encara vigents i patrullarà determinats sectors a partir de les 23 hores, quan acaba per als establiments de restauració el permís de servei de taula. L’objectiu és evitar posteriors “botellons” i impedir concentracions de més de sis persones a la via pública: “També es vigilarà que aquells grups reduïts que es trobin al carrer mantinguin les mesures d’higiene i seguretat, es mantinguin les distàncies i que es dugui la mascareta ben posada”.

Precisament no dur la mascareta posada va ser la primera causa de sancions entre el 25 d’octubre i el 9 de maig, amb 1.335 denúncies a Terrassa. Els incompliments del confinament perimetral van ser motiu de 634 expedients i la policia va interposar 437 multes a ciutadans que no mantenien la distància de seguretat. La xifra total de denúncies ha estat de 4.095 en 196 dies.

En alguns casos les excuses dels infractors eren curioses. Una persona va dir als agents que estava al carrer per portar llimones al seu germà. Uns policies van descobrir els problemes musculars d’un gos que patia una rampa de tantes vegades que l’havia tret a passejar el seu amo per poder sortir de casa.

Publicitat
Tres multes al dia per saltar-se el toc de queda
To Top