Publicitat
Terrassa

La Cecot exigeix al nou Govern unitat d’acció per a la reactivació econòmica

La patronal demana al nou executiu que alineï totes les polítiques d’actuació i les orienti a la reindustrialització

Antoni Abad demana al Govern que no demori la posada en marxa dels fons Next Generation / NEBRIDI ARÓZTEGUI

La patronal terrassenca Cecot celebra que s’hagi pogut conformar un nou Govern de la Generalitat, del qual espera que pugui implementar, amb més celeritat del que ha comportat acordar Govern, les mesures necessàries per reactivar l’economia i donar suport a l’activitat empresarial. “Cal preservar el teixit productiu com a generador de riquesa i fer el possible per anticipar i accelerar les convocatòries en base als fons Next Generation destinades a reactivar les pimes”, diu Antoni Abad, president de la Cecot. Es tracta d’una reclamació que la patronal ha expressat de manera reiterada els últims mesos.

La Cecot exigeix al nou executiu una línia d’actuació coordinada per tots els departaments orientada a la reactivació econòmica del país i al suport directe a l’activitat productiva per tal de “poder donar l’empenta econòmica i industrial que necessita Catalunya”. I per això, entenen, caldrà incrementar el pressupost de les partides dirigides a l’impuls empresarial. “No entenem que el pressupost destinat a empresa o a innovació aplicada sigui inferior al d’altres àrees, com la de cultura. La inversió pública en innovació ha anat en caiguda lliure els darrers anys i creiem important corregir aquesta tendència i arribar a una assignació del 2-3% del PIB per poder fer avançar les empreses i posar-nos al nivell europeu”, explica Abad, que considera que “aquesta hauria de ser una aposta de país”.

Esgotar la legislatura
La Cecot espera que el nou executiu pugui esgotar la legislatura que té per davant per tal de proporcionar la necessària estabilitat al nou Govern i també al país i traslladar un missatge de confiança al sector econòmic i afavorir la creació i consolidació d’empreses.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top